TORT CU CREMA DE CACAO SI CREMA DE RICOTTA SI COCOS

de marcelalidia22 in Torturi, 5 Ian 2016 | 1051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 6 oua
  • 6 lg de zahar
  • 6 lg zahar pudra
  • 6 lg de faina
  • 3 lg cacao amara
  • 3 plicuri zahar vanilat cu aroma de rom
  • ½ pliculet de praf de copt
  • Crema de cacao:
  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 lg cacao amara
  • Crema de ricotta cu cocos:
  • 250 g ricotta
  • 150 g zahar
  • 150 g cocos colorat mozaic
  • In plus:
  • 750 g pasta de zahar
  • Colorant rosu , galben si verde in pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT CU CREMA DE CACAO SI CREMA DE RICOTTA SI COCOS:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.


Separat frecam galbenusurile cu zahar si zaharul vaniliat cu aroma de rom , pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Daca albusurile sunt batute bine si corect, emulsia va ramane deasupra, nu se va lasa la fund. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.


Faina o cernem impreuna cu cacao si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.


Compozitia o turnam intr-o tava (22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 180° C , pentru cca 40 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.


Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.


Crema de cacao:


Se freaca untul cu zaharul pana devine spuma si apoi se adauga cacaoa si se freaca in continuare pana se topeste zaharul.


Crema de ricotta si cocos:


Se freaca ricotta cu zaharul pana devine spuma si apoi de adauga cocosul colorat mozaic si se amesteca impreuna.


Asamblare:


Blatul obtinut se taie pe orizontala in 2 felii.


Pe prima felie de blat se insiropeaza cu un sirop facut din zahar, apa si esenta de vanilie. Apoi se pune crema de ricotta si cocos deasupra si se intinde pe foaia de blat.


Punem a 2 a felie de blat si il insiropam si aceasta felie, apoi punem crema de cacao si o intindem bine pe toata foaia de blat. ( din crema de cacao oprim putin ca sa ungem capacul tortului.)


Si ultima foaie de blat ramasa care e si capacul se pune restul de crema de cacaoa si se intinde un strat subtire.


Intindem 500 g din pasta de zahar si acoperim tortul.


250 g de pasta de zahar ramasa o impartim in 3 parti egale si o colaram cu colorant alimentar rosu, galben si verde din care facem florile si frunzele ca si in foto principala.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CREMA DE CACAO SI CREMA DE RICOTTA SI COCOS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

08.01.2016, 10:26

Frumos tort!

Xandrinne 1

09.01.2016, 07:59

noiinbucatarie 1

26.03.2017, 16:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita