Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

de mosuletulene in Curcan, 15 Feb 2015 | 2095 vizualizari

 

...un deliciu cu savoare ce da pofta de mancare

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de curcan (1 lob mai mare) si felii subtiri de bacon
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata (amestec vita si porc am folosit eu)
  • 200 gr prune uscate si 5-6 smochine
  • 50 gr bacon afumat
  • 2 ceape (eu am pus si praz)
  • 2 catei usturoi
  • 1 varf cutit cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 50 ml vin rosu sec
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, piper
  • Pentru sosul de mere:
  • 2 mere mari dulci-acrisoare
  • pana la 100 g unt
  • 2 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt:

Rulada de curcan:


Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul. Se calesc pana baconul e rumen. Se adauga prunele si smochinele taiate fasii (dupa ce in prealabil au fost pastrate in apa sa se hidrateze - 30 min, le-am scos si scurs de apa si dupa care impreuna cu smochinele le-am stropite cu 50 ml cognac ;) :D si lasate la un asa zis macerat tot cam 30 min pana le-am adaugat la compozitie), si vinul si se fierbe pana vinul se evapora de tot.


Peste amestecul se toarna peste carnea tocata. Se adauga sare si piper si se amesteca bine pana se caleste putin si carnea si se ia jos de pe foc.


Se taie pieptul de curcan in felii. Se pune pe fiecare felie o punga si se bat cu ciocanul de snitele pana sunt subtiri. Punga impiedica carnea sa se rupa si sa stropeasca. Daca unele felii sunt mari le taiati in doua. Mie mi-au iesit 5 bucati mari . Presarati feliile de carne cu putina sare.


Asezati pe fiecare felie de carne din umplutura (aveti grija sa ajunga prune pe toata lungimea) si rulati strans.


Asezati cate 6-7 felii de bacon (in functie de cat de late sunt feliile de curcan) una langa alta (sa se suprapuna putin) si asezati rulada de curcan la un capat. Rulati in bacon.


Asezati ruladele intr-o tava, la distanta unele de altele si coaceti-le in cuptor, la 200C timp de 40 minute pana se rumenesc frumos.


Sunt bune calde (ultima poza de jos) sau reci (poza principala). Daca le serviti ca aperitiv, dati-le la frigider pana aveti nevoie de ele. Cand doriti sa le serviti, le scoateti si le feliati.


Pentru sosul de mere:


Se pun merele feliate intr-o tigaie si adauga apa si sucul de la 1/2 lamaie. Lasa-le pe foc, amesteca ocazional pana cand merele se inmoaie. Adauga zaharul si cubuletele de unt daca servesti sosul cald, in caz contrar nu mai pune unt


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mirela0911 1

17.02.2015, 12:44

Bya Ralu 1

29.03.2015, 16:44

Ina 1

04.10.2015, 14:58

Cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de curcan