Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline

de mirela0911 in Curcan, 6 Feb 2019 | 6437 vizualizari

 

Un pranz delicios si pe gustul tuturor, iar daca nu va place carnea de curcan, o puteti inlocui cu cea de pui sau de ce nu, cu cea de porc. Rezultatul va fi la fel de gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc piept de curcan
  • sare, piper
  • 2 linguri condiment pentru pui
  • 3-4 felii de sunca (depinde cat de mari sunt feliile)
  • 4 felii de cascaval
  • masline verzi umplute cu gogosari
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 kg cartofi rosii
  • sare roz de Himalaya
  • verdeturi pentru cartofi
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline:

Pieptul de curcan se spala, se sterge de apa si se taie in doua felii pe lungime. Se ia fiecare felie si se bate cu ciocanul de snitele nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza peste felia de carne sunca, cascavalul si maslinele taiate felii. Se ruleaza pe lungime cat mai strans. Se prinde cu scobitori pentru a nu se desface si se leaga cu ata. La fel se procedeaza si cu cealalta bucata de carne.

Se ung rulourile cu ulei si se maseaza cu condimentul pentru pui. Se lasa la rece pana se pregatesc cartofii.

Se curata cartofii, se spala si se taie in felii mai groase, pe lungime.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se asaza cartofii unul langa altul, se presara sare, verdeturi si se stropesc cu ulei.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Cand sunt cartofii pe jumatate facuti, se introduce gratarul in cuptor, asezat deasupra tavii cu cartofi, se asaza pe el rulourile de carne si se lasa sa se gateasca. Se intorc si pe partea cealalta. Spre final, se pune cuptorul pe functia grill pentru a se rumeni usor atat cartofii cat si carnea. 

Se taie carnea de curcan in rulouri si se servesc imediat alaturi de muratura preferata sau de sos de usturoi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu doriti carnea gatita la gratar, se poate pune in tava cu putina supa de pui!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de curcan, umplute cu sunca, cascaval si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt