Sarmalute in foi de vita de vie

de lia maria in Curcan, 31 Mai 2011 | 2681 vizualizari

 

Foarte gustoase, aromate si inbietoare, cu foite crude de vita de vie ce se topesc in gura… !

 

INGREDIENTE

  • 500g carne macinata de curcan
  • 100g orez
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 legatura marar verde
  • Cateva fire cimbru si rozmarin verde
  • Cateva Frunze busuioc verde
  • 500ml bullion (suc de rosii)
  • Sare
  • Piper
  • 2 oua
  • 30 bucati frunze, vita de vie
  • 1 pliculet sare de lamiae

 

Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita de vie:

Punem la fiert 2L apa si cand da in clocot, adaugam sarea de lamaie. In acest amestec, punem frunzele de vita de vie la oparit, pentru cateva minute, aprox 5’, mai exact pana isi schimba complet culoarea din verde crud, in aramiu/maroniu. La scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se raceasca. Apa in care le-am oparit, nu se foloseste, se arunca.


Pregatim amestecul de sarmalute, din toate ingredientele de mai sus. Eu am tocat toate verdeturile cu robotul, dupa care le-am amestecat cu orezul, carnea macinata si la urma am incorporat ouale si am asezonat. Intr-o oala in care vom fierbe sarmalutele, punem cateva frunze. Umplem foile rand pe rand, le inpachetam si le asezam in picioare, una langa alta, pe patul din frunze apoi le acoperim complet formand o plapumioara, din restul de frunze. Adaugam apa pana la nivelul lor si le dam la fiert. Dupa 60’, adaugam bullionul si mai lasam sa dea cateva clocote impreuna, apoi oprim focul.


Servim sarmalutele calde, cu iaurt sau smantana deasupra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

lia maria 1

06.06.2011, 09:54

mirela
diaconta
mihaela si noua ne plac sarmalutele acrisoare, asa ca eu procedez la fel si cu varza dulce, o oparesc tot asa, in apa cu sare de lamaie, si sant

lia maria 1

06.06.2011, 09:56

Sylvia
mamaelena
ionela va multumesc si ma bucur mult ca va plac sarmalutele mele

deyutzky 1

06.06.2011, 18:45

bune tare sarmalutele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan si orez cu ciuperci