Tort cu crema de menta si capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Torturi, 24 Mai 2015 | 3425 vizualizari

 

E grozava combinatia menta-capsuni! A rezultat un minunat tort aromat si racoros. Imi pare rau si imi cer scuze pe aceasta cale ca fotografia nu e facuta intr-o lumina buna si nu se vede culoarea placuta a cremei de menta. Crema de capsuni din interior e spumoasa, aerata, dulce si aromata de un roz placut. Blatul galben bine vanilat aduce un plus de savoare acstui tort.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10oua,
  • 10 ling zahar,
  • 10 ling faina,
  • 5ling ulei,
  • 5ling apa,
  • un praf sare
  • Crema de capsuni:
  • 100g capsuni,
  • 300ml smantana pentru frisca,
  • 1 plic gelatina,
  • 150gr zahar.
  • Crema de menta:
  • 300ml smantana pentru frisca,
  • 1 budinca vanilie,
  • 500ml lapte,
  • 3ling zahar,
  • o mana buna de frunze de menta,
  • colorant verde,
  • esenta de menta (facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de menta si capsuni:

           Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu sarea,se adauga uleiul in fir subtire, apoi apa. Compozitia se lasa deoparte si se bat albusurile spuma pana se intaresc. Se adauga zaharul, treptat si se mixeaza pana se topeste tot.

            In spuma de albusuri se incorporeaza compozitia de galbenusuri. Se amesteca incet, cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Dupa ce s-a omogenizat, se adauga faina si se amesteca la fel de incet. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins. E gata cand trece proba scobitorii.

             Blatul obtinut se scoate si se lasa la racit. Intre timp, se pregatesc cremele.

             Capsunii se spala, se curata si se zdrobesc cu blenderul, rezultand un piure subtire.Piureul se pune la foc cu zaharul si se fierbe pana capata o consistenta mai groasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Gelatina se pune la hidratat in putina apa.Cand piureul de capsuni s-a racorit, se adauga gelatina incalzita cateva secunde pe foc. Se omogenizeaza bine si se da la rece.

             Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa se ingroase. Se adauga compozitia de capsuni si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema consistenta. Se da la rece pana la utilizare.

            Budinca de vanilie se pune la foc cu laptele si zaharul. Se fierbe, amestecand mereu, pana se ingroasa. Cand incepe sa se ingroase, se adauga frunzele de menta,se mai lasa doua minute sa fiarba, apoi se stinge focul. Vasul cu budinca se acopera cu un capac pentru a se infuza menta.Se lasa asa pana se raceste complet, dupa cere, se scot frunzele de menta.

              Cine doreste o aroma de menta mai puternica, poate sa adauge cateva picaturi de esenta de menta.

              Smantana pentru frisca se bate pana se intareste.Se adauga budinca si se omogenizeaza.Pentru o culoare placuta, vernil, se adauga cateva fire de colorant verde.

              Blatul racit se taie in trei,pe orizontala. Una din foile obtinute se asaza pe o tava. Peste ea se intinde jumatate din crema de menta.Deasupra se intinde jumatate din crema de capsuni. Se acopera cu a doua foaie de blat, dupa care se intind cremele in aceeasi ordine.Se acopera cu ultima foaie.

              Din crema de menta se opresc cateva linguri pentru a imbraca tortul. Deasupra se decoreaza cu capsuni.

              Nu am insiropat blaturile pentru ca au fost foarte subtiri. Se pot insiropa cu sirop de la capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de menta si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

25.05.2015, 19:36

Super delicioasa combinatia!

PatriciaNatalia 1

03.06.2015, 12:28

Menta să fie uscată (ca și atunci când faci ceai) sau verde (proaspăt culeasă)?

Retete cu Margareta Cismasiu 1

03.06.2015, 15:14

Eu am folosit menta proaspata,din gradina.E mai puternica aroma.Cred ca merge si cu menta uscata,dar sa pui mai multa.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tortul Scorpionului