Tort cu crema de ness si aroma de portocala

de Rocsi in Torturi, 2 Ian 2017 | 979 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Vin si eu cu reteta mea de tort, ce l-am avut pentru Revelion. A fost un tort atat de reusit, atat de aromat si delicios. Iti venea sa mananci din el si sa nu te mai opresti.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 140 gr iaurt
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare

Crema de ness:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri nutella
  • 4 pliculete ness (1.8 gr are fiecare)
  • 2 linguri zahar pudra

Pentru sirop:

  • sucul stors de la o portocala mare
  • 100 ml apa
  • 1 lingura zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala

Glazura:

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida

Pentru frisca:

  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana de tara
  • 1 lingura zahar pudra vanilat

Pentru decor:

  • bomboane de ciocolata
  • sticksuri de ciocolata cu menta
  • fulgi din pasta de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness si aroma de portocala:

Blatul:

Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc.

Incorporam uleiul, apoi iaurtul.

Adaugam faina si praful de copt.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma.

Le incorporam in compozitia de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocala, cu ajutorul unei palete.

Impartim compozitia in 3 boluri in mod egal.

Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 26 cm, turnam prima parte de compozitie.

O nivelam, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10 minute.

La fel procedam si cu celelalte doua foi de blat. Le lasam sa se raceasca.


Crema:

Intr-o cratita amestecam laptele cu zaharul si amidonul.

Punem cratita pe foc, amestecam continuu cu un tel, pana se ingroasa ca o budinca.

Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.

Cand crema s-a racit, adaugam mascarponele, zaharul pudra si le mixam.

Ness-ul il dizolvam cu 2-3 linguri de apa calda, il incorporam in crema.

La final, adaugam nutella si amestecam totul cu o paleta.


Siropul:

Intr-un bol micut, punem sucul stors de la portocala, apa, zaharul pudra, coaja rasa de portocala si le amestecam bine.

Pe un platou asezam un inel detasabil.

Punem prima foaie de blat in inel, o insiropam, punem jumatate din crema si o nivelam.


Venim cu a doua foaie de blat, insiropam, restul de crema, iar foaie insiropata.

Dam tortul la frigider 4-5 ore.




Frisca:

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci.

Le mixam putin, apoi adaugam zaharul pudra vanilat.

Mixam in continuare pana obtinem o spuma.

Dupa ce tortul a stat 4-5 ore la frigider, il scoatem, indepartam inelul detasabil.

Imbracam tortul cu frisca.




Glazura:

Ciocolata o rupem bucatele, o punem intr-un bol de inox impreuna cu frisca lichida.

Punem bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.

Luam glazua de pe foc, o lasam sa se tempereze putin, sa nu fie prea calda.

O punem usor pe mijlocul tortului, dar nu toata deodata si o lasam sa se scurga si pe margini.

Il dam la frigider o ora.


Il decoram cu fulgi din pasta de zahar, bomboane si sticksuri de ciocolata cu menta.

Sa aveti pofta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Gherca Daniela 1

09.01.2017, 18:02

foarte bun si tare frumos!

marcelalidia22 1

27.02.2017, 12:05

frumos tort , trebuie sa fie si delicios.

Rocsi 1

27.02.2017, 20:09

Va multumesc mult pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort Fluture