Tort cu crema de ness si aroma de portocala

de Rocsi in Torturi, 2 Ian 2017 | 1533 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Vin si eu cu reteta mea de tort, ce l-am avut pentru Revelion. A fost un tort atat de reusit, atat de aromat si delicios. Iti venea sa mananci din el si sa nu te mai opresti.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 140 gr iaurt
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare

Crema de ness:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri nutella
  • 4 pliculete ness (1.8 gr are fiecare)
  • 2 linguri zahar pudra

Pentru sirop:

  • sucul stors de la o portocala mare
  • 100 ml apa
  • 1 lingura zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala

Glazura:

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida

Pentru frisca:

  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana de tara
  • 1 lingura zahar pudra vanilat

Pentru decor:

  • bomboane de ciocolata
  • sticksuri de ciocolata cu menta
  • fulgi din pasta de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness si aroma de portocala:

Blatul:

Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc.

Incorporam uleiul, apoi iaurtul.

Adaugam faina si praful de copt.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma.

Le incorporam in compozitia de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocala, cu ajutorul unei palete.

Impartim compozitia in 3 boluri in mod egal.

Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 26 cm, turnam prima parte de compozitie.

O nivelam, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10 minute.

La fel procedam si cu celelalte doua foi de blat. Le lasam sa se raceasca.


Crema:

Intr-o cratita amestecam laptele cu zaharul si amidonul.

Punem cratita pe foc, amestecam continuu cu un tel, pana se ingroasa ca o budinca.

Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.

Cand crema s-a racit, adaugam mascarponele, zaharul pudra si le mixam.

Ness-ul il dizolvam cu 2-3 linguri de apa calda, il incorporam in crema.

La final, adaugam nutella si amestecam totul cu o paleta.


Siropul:

Intr-un bol micut, punem sucul stors de la portocala, apa, zaharul pudra, coaja rasa de portocala si le amestecam bine.

Pe un platou asezam un inel detasabil.

Punem prima foaie de blat in inel, o insiropam, punem jumatate din crema si o nivelam.


Venim cu a doua foaie de blat, insiropam, restul de crema, iar foaie insiropata.

Dam tortul la frigider 4-5 ore.




Frisca:

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci.

Le mixam putin, apoi adaugam zaharul pudra vanilat.

Mixam in continuare pana obtinem o spuma.

Dupa ce tortul a stat 4-5 ore la frigider, il scoatem, indepartam inelul detasabil.

Imbracam tortul cu frisca.




Glazura:

Ciocolata o rupem bucatele, o punem intr-un bol de inox impreuna cu frisca lichida.

Punem bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.

Luam glazua de pe foc, o lasam sa se tempereze putin, sa nu fie prea calda.

O punem usor pe mijlocul tortului, dar nu toata deodata si o lasam sa se scurga si pe margini.

Il dam la frigider o ora.


Il decoram cu fulgi din pasta de zahar, bomboane si sticksuri de ciocolata cu menta.

Sa aveti pofta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Gherca Daniela 1

09.01.2017, 18:02

foarte bun si tare frumos!

marcelalidia22 1

27.02.2017, 12:05

frumos tort , trebuie sa fie si delicios.

Rocsi 1

27.02.2017, 20:09

Va multumesc mult pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolată