Tort cu mere si mascarpone

de ela in Torturi, 28 Noi 2010 | 21285 vizualizari

 

delicios,delicios si iar delicios....nu te mai saturi....

 

INGREDIENTE

pt blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • 1plic zahar vanilat
pt crema de mascarpone:
  • 400 gr mascarpone(se poate pune si numai 250gr),
  • 200 ml frisca lichida,
  • 60 gr zahar pudra cu gust de vanilie,
pt crema de mere:
  • 2 plicuri gelatina alba,
  • 350gr apa,
  • 3 linguri zahar pt gelatina,
  • 1kg mere,
  • zeama de la 1lamaie,
  • coaja de la o lamaie,
  • 3 lingurite de migdale,
  • 100gr zahar,
pt ornat:
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si mascarpone:

BLAT:


Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat,apoi galbenusurile,unul cate unul,apoi faina.Se amesteca usor compozitia.Se tapeteaza o forma de tort de 26cm cu margine detasabila cu hartie de copt si se rastoarna aluatul in ea.Se da la cuptor 30minute,pana se coace frumos blatul.Se scoate si se lasa sa se raceasca.


CREMA DE MERE:


Se rade coaja de la lamaie si se pastreaza.Stoarcem bine lamaia si pastram sucul.


Curatam merele si le taiem felii subtiri,se stropesc cu zeama de lamaie si se pun sa fiarba impreuna cu zaharul,amestecand usor din cand in cand,sa nu se sfarame merele,pana lasa zeama din ele.Adaugam coaja de lamaie si esenta de migdale.


Plicurile de gelatina cu 3linguri de zahar le amestecam si completam cu apa,punem pe foc sa dea cateva clocote.


Oprim focul la mere si adaugam gelatina,amestecand usor.


CREMA MASCARPONE:


Batem frisca bine,adaugam zaharul pudra si crema de branza mascarpone,amestecand usor.


Scoatem blatul din forma,dam hartia de pe fund jos si il asezam pe o farfurie,punand marginile formei inapoi.Turnam crema de mere peste blat si lasam sa se raceasca foarte bine,apoi ungem cu crema de mascarpone si presaram fulgii de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (96)

mamaieelena 1

02.12.2010, 21:00

delicios tort si frumos ornat dar la o felie ma inscriu si eu de pe acum ca din cate am inteles ai vrea sa incerci si cu alte fructe????? deci nu uita voi fi prima de pe acum!

ela 1

06.12.2010, 00:36

mamaieelena,am facut intre timp,te invit la o feliuta

Cris2711 1

08.10.2011, 12:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tort botez "Adriana"