Inghetata de capsuni cu iaurt

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 24 Mai 2015 | 3959 vizualizari

 

E vara, capsunii sunt in plin sezon si chiar daca zilele astea s-a racit si ploua, o inghetata ne inveseleste ziua, asa ca am trecut la treaba.Reteta am luat-o de pe blogul lui Lulu care, luna aceasta, este gazda provocarii Weekend cu spor, provocare initiata de Stefy harnicuta.
Foarte greu m-am hotarat asupra retetei.Lulu are o colectie minunata de retete amanuntit explicate in cuvinte si imagini.Ea ne-a propus trei categorii:Aperitive,Torturi si Dulciuri cu fructe.Am ales aceasta ingheteta, rapida dar minunata.Am modificat putin reteta, sper ca Lulu sa nu se supere.

 

INGREDIENTE

  • 1kg smantana pentru frisca,
  • 400g iaurt,
  • 250g zahar,
  • 300-400ml pulpa de capsuni (din aprox.500gr capsuni)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni cu iaurt:

Capsunele se zdrobesc cu blenderul vertical pentru a obtine piureul. Acesta se amesteca cu iaurtul. Smantana pentru frisca se bate,se adauga zaharul,iar la urma amestecul de capsuni si iaurt. Se omogenizeaza totul, se pune intr-o caserola si se da la congelator pentru 3-4 ore. Deasupra am turnat un pic de piure de capsuni.

Am servit inghetata decorata cu capsune proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu prune