Le-am facut prin toamna cred iar acum ma uitam prin pozele cu retete mai vechi si am dat de ele.Reteta am luat-o de la Gabita ;;) Sunt atat de fragede si delicate incat se topesc in gura!
Mixeaza margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adauga oul si mai mixeaza 1-2 minute.
Adauga apoi nuca macinata,coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Incorporeaza treptat faina si amesteca bine. Vei obtine un aluat mai moale dar care se lucreaza destul de usor. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Rupe cate putin din aluat si formeaza mici suluri pe care le pui in tava sub forma de cornulete. Baga tava in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor. (Mie mi-au iesit 2 tavi) Trece cornuletele fierbinti(cu mare grija ,sunt foarte fragede) prin zaharul pudra vanilat.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro