Dulceata de capsuni reteta cu ghimbir

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 18 Iun 2015 | 3362 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta Pentru ca productia proprie de anul acesta a batut recordul, pe langa clasica dulceata,am combinat capsunii si cu alte arome. Astfel, am facut aceasta minunata dulceata cu ghimbir. Combinatia capsuni-ghimbir este grozava,merita s-o incercati. Aroma de ghimbir da un plus de savoare dulcetei, iar gustul dulce-picant e inconfundabil. Aceasta dulceata va merge de minune la iarna si alaturi de o friptura.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3kg capsuni,
  • 1kg zahar,
  • 100-200g ghimbir proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta cu ghimbir:

Dulceata de capsuni reteta

Capsunii se spala si se curata de codite. Se pun la fiertcu o cana de apa intr-o cratita speciala pentru dulceata. Se fierb pana siropul incepe sa scada si sa se ingroase. In acest moment se adauga zaharul.

Ghimbirul se curata si se da pe razatoarea mare. Dupa ce zaharul s-a topit si dulceata incepe sa se lege,se adauga ghimbirul.

Cand dulceata e destul de legata se ia de pe foc si, fierbinte, se pune in borcane sterilizate. Se inchid ermetic cu capace si se pun in paturi pana se racesc complet api se depoziteaza in camara.

            

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice