Dulceata de zmeura

de alice_ciobanu in Dulceata / Gem, 2 Iul 2012 | 3342 vizualizari

 

Anul asta am facut dulceata de zmeura. Sunt foarte tare :)), glumesc, evident. In fiece an luam dulceata gata facuta de la mama soacra, insa anul asta nu mai reuseste sa faca singura de toate, asa ca mi-a dat drept sarcina: fata mea...transforma mataluta galetusa asta cu zmeurica proaspat culeasa intr-o mare de dulceata. Zis si facut.
Asa ca acum sunt happy :) ca in vremea geroasa ce va veni (candva) la gura centralei :)) voi devora niste dulceata de zmeura pe-o coaja de paine proaspat-calduta savurand un sweet berry.. Sooo happy!

 

INGREDIENTE

  • zmeura
  • zahar
  • o lamaie taiata felii subtiri
  • * nu va dau cantitati pentru ca e la libera alegere, doar socotiti matematic: la un kg de fructe = un kg de zahar.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Intr-o cratita puneti, in straturi, zaharul cu fructele spalate. Lasati vreo 2-3 ore asa frumos randuite pentru ca fructele sa poata lasa cat mai mult suc. Apoi puneti pe foc mic, adaugand si feliile de lamaie. 

Lasati la foc mic cateva ore pana ce sucul se leaga si fructele zemoase se transforma in dulceata. Metamorfoza completa. Adunati spuma din cand in cand.. si... nu o aruncati! Folositi-o ca toppingg pe o inghetata de care vreti voi... eu asa am facut si nu regret o clipita:).. reteta pe aici.

Pentru a vedea cand dulceata e numai buna scoateti pe o farfurie rece si curata o lingura de dulceata. Lasati la racit. Cand vi se pare ca e suficient de tare, opriti focul. Lasati dulceata sa se raceasca complet inainte de a o depozita in borcane curate. Pentru a evita uscarea la suprafata acoperiti cratita cu un prosop umed. 

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

alice_ciobanu 1

03.07.2012, 15:07

si-asa!

Sim0na 1

03.07.2012, 23:41

O bunatate!!!

Mihaela11_jo 1

03.07.2012, 23:52

Foarte aromata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem/dulceaţă de zmeură