Dulceata de zmeura

de Rocsi in Dulceata / Gem, 10 Iul 2018 | 3708 vizualizari

 

Dulceata de zmeura, de fructe de padure, de mure, de afine, mi se par foarte fine si delicioase. Toate sunt bune, dar acestea au ceva aparte. Imi doream mult sa pregatesc din zmeura niste dulceata, dar nu prea am gasit zmeura anul acesta in piata, doar in aprozare la pahar si destul de scumpa. Dar nu am eu noroc oare? Ba am avut, ca intr-o zi a venit mama cu o caserola de zmeura si am decis sa nu o mai congelez, ci sa o transform in dulceata. A iesit o minunatie, o delicatese, putina ce-i drept, dar nemaipomenita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 100 gr zmeura
  • 650 gr zahar
  • 300 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Puneti zmeura usor intr-o sita si o treceti pe sub jetul de apa. O invartiti usor, ca sa fie toata trecuta pe sub apa. O lasati la scurs cam o ora. Dupa ce zmeura s-a scurs bine, pregatiti siropul.

Puneti intr-un tuci apa, zaharul si le transferati pe foc. Amestecati continuu pana zaharul este complet topit. Lasati sa fiarba siropul la foc potrivit 12-15 minute, nu mai mult. Adaugati zmeura si amestecati usor, ca sa nu o zdrobiti, cu o paleta de lemn. Cand incepe sa faca spuma deasupra, o adunati.

Fierbeti tot la foc potrivit dulceata si dupa ce puneti fructele. Amestecati din cand in cand. Dupa ce ati pus fructele o fierbeti 15 minute.

Cand este gata, o dati deoparte si o lasati 5 minute la odihnit.

In borcane curate, puneti dulceata fierbinte si infiletati bine capacele. Le intoarceti cu gura in jos, le inveliti intr-o patura pana a doua zi, pana sunt reci de tot. A doua zi intoarceti borcanele si le pastrati la rece.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 4 borcane de 200 ml si mi-a mai ramas intr-o canita, pentru degustare.

Sa incercati aceasta dulceata, pentru ca este minunata si mi-a placut mult ca au ramas si bucati de zmeura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

13.07.2018, 21:04

Laura, multumesc! Si siropul este minunat! Eu am noroc ca fac niste prieteni siropuri si imi dau si mie!

dantes 1

16.07.2018, 16:31

Buna!

Rocsi 1

20.07.2018, 10:26

Multumesc Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune la cuptor