Dulceata din flori de soc

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 18 Iun 2015 | 502 vizualizari

 

Nu trebuie sa lipseasca din nici o camara aceasta dulceata. Si nu numai datorita proprietatilor terapeutice a socului ci si pentru gustul si aroma acestei dulceti.

 

INGREDIENTE

  • 500 g flori de soc,
  • 1kg zahar,
  • 800ml apa,
  • 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de soc:

Florile culese se spala bine apoi se taie de pe inflorescenta sa ramana doar petalele, fara codite.E o munca migaloasa, dar merita efortul.

Din apa si zahar se face un sirop potrivit de gros. Cand incepe sa se lege siropul, se adauga florile de soc si lamaia felii. Se lasa sa fiarba in continuare pana dulceata e bine legata. Se ia de pe foc si, fierbinte, se pune in borcane.

Acestea se inchid ermetic si se tin 15 min.cu capacul in jos apoi se rastoarna si se tin in prosoape pana se racesc complet.

Borcanele se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

mihaelar63

mihaelar63 1

18.06.2015, 23:10

Buna !!!!

Panacris

Panacris 1

19.06.2015, 12:26

mirela0911

mirela0911 1

21.06.2015, 16:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!