Prajitura cu nuca de cocos si ananas

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 13 Mai 2015 | 3277 vizualizari

 

O delicioasa prajitura cu blat de albusuri si fulgi de cocos. Seamana mult cu Prajitura Raffaello,doar ca, in locul cremei de vanilie e o crema fina, aerata si foarte aromata, cu ananas.
Am vazut prajitura asta in multe combinatii atat cu creme din galbenusurile ramase de la blat,cat si cu frisca in diferite combinatii. Mie mi-a placut mult asocierea nuca de cocos-ananas si, cand am vazut reteta pe blogul Sidoniei, am zis ca musai s-o fac. Asa ca am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8albusuri,
  • 150gr zahar,
  • 150gr nuca de cocos,
  • 2ling faina,
  • 1praf de copt,
  • 1 praf sare.
  • Crema:
  • 1 borcan de 400gr gem de ananas,
  • 300ml smantana pentru frisca.
  • Glazura (Royal Icing) :
  • 1albus,
  • 100gr zahar pudra,zeama de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si ananas:

Blat: Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Cand s-au intarit,se adauga,treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.In bezeaua formata se adauga faina, nuca de cocos si praful de copt amestecate. Se omogenizeaza totul cu o spatula, incet, de jos in sus. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins. Blatul este copt cand trece proba scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit.


Crema: Smantana pentru frisca se bate pana incepe sa se intareasca. In acest moment se adauga gemul de ananas. Se bate in continuare pana se omogenizeaza totul.


Blatul se insiropeaza cu 100ml lapte rece,iar deasupra se pune crema de ananas.


Glazura: Albusul se mixeaza cu zaharul praf si zeama de lamaie.Compozitia obtinuta se intinde deasupra cremei.


Intr-o tigaie se prajesc 2-3 linguri de nuca de cocos. Nu se lasa mult, doar sa-si schimbe culoarea. Dupa ce s-au racit, se presara deasupra prajiturii.


Se da la rece pana a doua zi cand glazura va fi intarita.

 

TIPS-URI

1

Daca smantana pentru frisca nu e indulcita,adaugati zahar cand o bteti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si ananas" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rita Ilies 1

13.05.2015, 22:18

Ce bună!

mirela0911 1

14.05.2015, 12:27

Buna praji!

dantes 1

14.05.2015, 16:06

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt