Fructe glazurate

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 3 Iun 2015 | 4910 vizualizari

 

Am facut aceste fructe trase in ciocolata de ziua nepotelului meu. Initial am vrut sa fac niste cake pops,dar m-am gandit ca fructele sunt mai fresh si mai de sezon,iar copiilor le vor placea. Asa s-a si intamplat, asa ca va impartasesc si voua ideea mea.

 

INGREDIENTE

  • diverse fructe
  • 200 g ciocolata menaj
  • 50 ml lapte,
  • 4ling ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe glazurate:

Am ales fructe proaspete de sezon,si cateva exotice:capsuni, banane, struguri,kiwi, mere. Am incercat su cu cateva felii de piersici din compot, scurse bine de zeama. Si ananasul merge, la fel. Boabele de struguri le-am rupt de pe ciorchine, bananele le-am taiat in patru, kiwi l-am curatat si l-am feliat. Capsunele i-am lasat intregi, iar merele le-am taiat felii dupa ce le-am scos cotorul.

Am preparat o glazura din 200 g ciocolata menaj, 50ml lapte, 4 linguri ulei. Ciocolata am topit-o pe foc cu restul ingredientelor. In glazura fierbinte am intodus fructele. Le-am scos, le-am last putin sa se scurga de surplusul de ciocolata, apoi l-em pus pe o tava sa se raceasca si sa se intareasca glazura. Deasupra am presarat cateva bomboane pentru decor colorate.

Cred ca mai simplu de glazurat este sa se puna fructele pe un gratar, deasupra unei tavi si sa se toarne glazura peste ele.

Efectul a fost nemaipomenit, copiii le-au topit dintr-o suflare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe glazurate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi super rapide