Fructe glazurate

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 3 Iun 2015 | 4793 vizualizari

 

Am facut aceste fructe trase in ciocolata de ziua nepotelului meu. Initial am vrut sa fac niste cake pops,dar m-am gandit ca fructele sunt mai fresh si mai de sezon,iar copiilor le vor placea. Asa s-a si intamplat, asa ca va impartasesc si voua ideea mea.

 

INGREDIENTE

  • diverse fructe
  • 200 g ciocolata menaj
  • 50 ml lapte,
  • 4ling ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe glazurate:

Am ales fructe proaspete de sezon,si cateva exotice:capsuni, banane, struguri,kiwi, mere. Am incercat su cu cateva felii de piersici din compot, scurse bine de zeama. Si ananasul merge, la fel. Boabele de struguri le-am rupt de pe ciorchine, bananele le-am taiat in patru, kiwi l-am curatat si l-am feliat. Capsunele i-am lasat intregi, iar merele le-am taiat felii dupa ce le-am scos cotorul.

Am preparat o glazura din 200 g ciocolata menaj, 50ml lapte, 4 linguri ulei. Ciocolata am topit-o pe foc cu restul ingredientelor. In glazura fierbinte am intodus fructele. Le-am scos, le-am last putin sa se scurga de surplusul de ciocolata, apoi l-em pus pe o tava sa se raceasca si sa se intareasca glazura. Deasupra am presarat cateva bomboane pentru decor colorate.

Cred ca mai simplu de glazurat este sa se puna fructele pe un gratar, deasupra unei tavi si sa se toarne glazura peste ele.

Efectul a fost nemaipomenit, copiii le-au topit dintr-o suflare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe glazurate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

03.06.2015, 15:52

dantes 1

05.06.2015, 08:14

Bune!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu flori de salcam