Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cand avem pofta de ceva dulce framant rapid cornuri si le umplu cu diferite gemuri , nuca , mere rase , ce am la indemana . Baietii mei le savureaza cu lapte .
500 gr. faina
1 galbenus
1/2 cub drojdie proaspata
250 gr. lapte
3 linguri zahar
praf de sare
1 lingura ulei razatura de lamaie
2 linguri untura topita
1 zahar vanilat
1 ou pentru uns cornurile
1 borcan gem de visine
Punem drojdia in lapte caldut si o lingurita zahar .
Cernem faina si adaugam drojdia , galbenusul ,sarea ,razatura de lamaie ,untura,zaharul vanilat si le framantam cu laptele caldut .
La final punem uleiul incalzit , aluatul se va desprinde usor de mana , il lasam la dospit pana cand isi dubleaza volumul .
Intindem aluatul si dam forma de triunghiuri , punem cate o lingurita de dulceata de visine in fiecare , le rulam si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt , le lasam 10 minute sa creasca si le ungem cu oul batut .
Le introducem in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 30 minute.
Cand sunt bine rumenite se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra .
Pofta buna !!!
1
Pot fi umplute cu rahat sau nuca .
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult