Cornuri cu gem de visine

de delia64 in Dulciuri, 6 Apr 2014 | 1592 vizualizari

 

Cand avem pofta de ceva dulce framant rapid cornuri si le umplu cu diferite gemuri , nuca , mere rase , ce am la indemana . Baietii mei le savureaza cu lapte .

 

INGREDIENTE

500 gr. faina
1 galbenus
1/2 cub drojdie proaspata
250 gr. lapte
3 linguri zahar
praf de sare
1 lingura ulei razatura de lamaie
2 linguri untura topita
1 zahar vanilat
1 ou pentru uns cornurile
1 borcan gem de visine

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem de visine:

Punem drojdia in lapte caldut si o lingurita zahar .


Cernem faina si adaugam drojdia , galbenusul ,sarea ,razatura de lamaie ,untura,zaharul vanilat si le framantam cu laptele caldut .


La final punem uleiul incalzit , aluatul se va desprinde usor de mana , il lasam la dospit pana cand isi dubleaza volumul .


Intindem aluatul si dam forma de triunghiuri , punem cate o lingurita de dulceata de visine in fiecare , le rulam si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt , le lasam 10 minute sa creasca si le ungem cu oul batut .


Le introducem in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 30 minute.


Cand sunt bine rumenite se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra .



Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Pot fi umplute cu rahat sau nuca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

delia64 1

07.04.2014, 18:42

Pusha

delia64 1

07.04.2014, 18:43

pity19

delia64 1

07.04.2014, 18:43

Simona

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Banana roll cake