Pariziene cu mere sau branza dulce si stafide

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Aug 2013 | 6683 vizualizari

 

Nu este aluatul original, dar mi-a placut mai mult acesta pe care l-am vazut la Gaby_d! Foarte bun si pufos, multumesc Gaby!:-* Va servesc cu drag, sunt proaspat scoase din cuptor!>:D

 

INGREDIENTE

Aluat (pentru 20 de pariziene):

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt (eu nu am avut si am pus untura)
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 varf lingurita sare

Umplutura de mere:

  • 7 mere mari
  • 3-4 linguri zahar (depinde cat de dulci sunt merele)
  • 1 varf lingurita scortisoara

Umplutura de branza cu stafide:

  • 1 cutiuta branza proaspata Delaco 0,2 % grasime
  • 50 g stafide
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita gris
  • 1 ou

Pentru uns deasupra:

  • 1 ou
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere sau branza dulce si stafide:

Aluat:


Intr-un vas punem faina.


Sfarmam drojdia, o adaugam peste faina, punem zaharul si zaharul vanilat, sarea si ouale batute.


Intr-un ibric punem laptele, untul taiat cubulete sau untura si punem la foc mic, amestecand continuu pana se topeste untul sau untura. Incalzim usor, NU infierbantam pentru a nu oparii faina si drojdia!!!


Incepem sa adaugam laptele cu untul sau untura peste faina si framantam pana vom obtine un aluat maleabil si nelipicios.


In timp ce framantam adaugam si uleiul.



Ungem aluatul cu putin ulei deasupra, acoperim bolul cu un servet curat si il lasam sa isi dubleze volumul.


Umplutura de mere:


Merele spalate si curatate le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.


Adaugam zaharul si scortisoara, amestecam si le lasam pana lasa zeama.


Umplutura de branza cu stafide:


Punem branzica intr-un bol, adaugam zaharul, zaharul vanilat, grisul, oul si omogenizam usor.


La final incorporam stafidele.


Asamblare:


Impartim aluatul in 20 de bile.


Intindem fiecare bila de aluat pe masa infainata. Pe jumatate din suprafata punem 1 linfura de branza, iar cealalta jumatate o taiem fasii, apoi rulam cu grija si strangem bine la capete.


La fel procedam si cu celelalte. Inainte de a aseza umplutura de mere, le scurgem bine, bine.


Dam apoi parizienele la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.


Sa aveti pofta!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere sau branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 21:01

delicioase pariziene

julianna10 1

29.06.2014, 16:03

babi5 1

20.12.2014, 08:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta frageda cu visina