Fursecuri cu lamaie (Lemon crinkle)

de deyutzky in Dulciuri, 20 Noi 2016 | 2382 vizualizari

 

Le aveam pe lista de mult timp si acum le-a venit randul, noroc cu Bucatarasul nostru drag ca ne mai da teme pentru acasa :)))). Nu vreau sa va zic prea multe despre ele, doar ca sunt parfumate, foarte foaaarte fragede si absolut delicioase! Va provoc sa le testati! :D 
Pentru reteta m-am inspirat de la Jamila. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru 30 de fursecuri:
  • 100 gr unt moale, lasat la temperatura camerei
  • 100 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 350 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de lamaie(optional)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • aprox. 100 gr zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie (Lemon crinkle):

Intr-un bol, mixam untul cu zaharul tos. Adaugam ouale si continuam sa mixam.

Punem faina amesecata cu praful de copt, coaja de lamaie, sarea, esenta de lamaie si zeama de lamaie. Mixam putin pana ce toate ingredientele se incorporeaza, apoi framantam putin cu mainile pana cand aluatul este gata. 

Vom obtine un aluat moale si putin lipicios, pe care il vom inveli in folie alimentara. Il punem in congelator pentru aprox. 30 de minute pana cand se intareste. Eu l-am mai lasat la frigider inca aprox. 20 de minute. 

Dupa ce s-a intarit aluatul, il scoatem din frigider, apoi din folie. Rupem din aluat bucatele mici si formam bilute pe care le dam prin zahar pudra. Bilutele trebuie sa aiba un strat gros de zahar pudra pentru ca acesta mai intra in aluat la cuptor. 

Bilutele formate le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam spatiu intre ele. 

Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 12-15 min maxim. Nu le lasati mai mult pentru ca se vor intari cand se racesc. Chiar daca vi se par cam moi dupa acest timp, va asigur ca sunt gata.

Aluatul ramas il pastram la frigider, pana cand se coc fursecurile din cuptor. 

Dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca si le pastram intr-un recipient cu capac.

Sper sa le incercati macar o data...cu siguranta le veti repeta dupa. :))) 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie (Lemon crinkle)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

21.11.2016, 17:24

ce bune sunt!

simona72 1

22.11.2016, 08:10

Corinuta 1

12.12.2016, 13:16

Foarte fain arata! Ti-au iesit super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pere