Prajitura cu piersici si lamaie

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 5 Iul 2015 | 480 vizualizari

 

Este o prajitura dulce,umeda si foarte, foarte aromata.Aroma dulce-acrisoara a lamaii se combina placut cu aroma dulce- amaruie a piersicilor si migdalelor.Blatul pufos si umed pe care sunt pirsicile se termina cu un strat de ciocolata alba, crocant.O minunata combinatie,care merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 8-10 piersici bine coapte,
  • 5 ling zahar,
  • un pumn de migdale taiate grosier,
  • coaja de lamaie zaharisita,
  • 150 gr unt.
  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri apa,
  • 1 linguri zeama de lamaie,
  • praf de copt
  • Glazura:
  • 100gr ciocolata alba,
  • 1 linguri ulei,
  • 2 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici si lamaie:

              Piersicile se curata de samburi si se taie felii.Se pun intr-o tava cat sa acopere bine fundul acesteia si se presara zaharul.Cantitatea de piersici e orientativa,in functie de marimea acestora.Deasupra se presara migdalele taiate grosier si coaja de lamaie zaharisita.Untul se taie cubulete si se presara deasupra fructelor.Tava se da la cuptor 20min pana piersicile lasa zeama.

               In acest timp se prepara blatul.Albusurile se separa de galbenusuri.Acestea se mixeaza cu uleiul,apa si aeama de lamaie.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Se adauga compozitia de galbenusuri,amestecand incet cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

              Se scoate tava cu piersicile  din cuptor si se toarna blatul deasupra.Se da la cuptor inca aprox.30 min.pana blatul este copt.Pentru a vedea daca e copt,trebuie sa treaca testul scobitorii.

             Se soate tava din cuptor , se lasa sa se racoreasca,apoi se rastoarna.Siropul lasat de piersici va intra  in blat,umezindu-l partial.

            Ciocolata se topeste pe foc impreuna cu uleiul si laptele si se intinde peste prajitura.Deasupra se rade coaja de lamaie.

             Se serveste rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:31

Foarte buna!

Panacris 1

06.07.2015, 18:40

Rocsi 1

06.07.2015, 22:01

Ce aromata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA