Rulada de bezea cu capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 19 Iun 2015 | 3620 vizualizari

 

Este o minunata prajitura cu gust aromat si racoros. Umpluta cu capsuni,zmeura, fragi, visine sau orice alte fructe de sezon, face deliciul zilelor de vara. E foarte usoara si racoroasa. Blatul de bezea nu tebuie sa va puna probleme pentru ca, cu un pic de rabdare si minutiozitate o sa va reuseasca.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri,
  • 4ling zahar,
  • 200gr capsuni,
  • 500gr smantana pentru frisca,
  • un praf sare.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de bezea cu capsuni:

Albusurile se bat cu praful de sare pana se tin tare de paletele mixerului.Zaharul se adauga treptat si se mixeaza pana se topeste complet.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Nivelati bine astfel ca stratul de bezea sa fie cat mai uniform.

                Se da totul la cuptor care trebuie sa fie incins.Se coace pana marginile devin maronii,iar suprafata bezelei aurie.Se scoate din cuptor si,fierbinte,se rastoarna pe o alta hartie de copt.Cu multa rabdare si migala se desprinde foaia de dedesupt pe care s-a copt apoi se ruleaza,pe lung in hartia de copt curata.Se lasa asa sa se raceasca.

                  Capsunii se paseaza cu blenderul.Frisca se bate si cand e aproape gata se adauga piureul de capsuni.Capsunii se pot pune si intregi in frisca.

                 Bezeaua racita se desface din hartia de copt.Se intinde crema si se ruleaza la loc cu multa grija.

                Exteriorul se imbraca tot in crema si se decoreaza cu felii de capsuni.Se da totul la frigider pentru cateva ore,apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de bezea cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu capsuni