Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos

de anca_rm in Prajituri, 22 Ian 2018 | 5908 vizualizari

 

O prajitura usoara si foarte gustoasa. O prajitura care merge perfect dupa mesele copioase. Multumesc Ina  pentru reteta.
https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-ananas-si-fulgi-de-cocos-67869.html
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 2 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 16 linguri fulgi de cocos
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • Crema :
  • 1 compot de ananas(565gr)
  • 1 plic de gelatina
  • 300 ml frisca
  • Decor
  • fulgi de cocos pt decor
  • cirese confiate sau alte fructe optional
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos:

 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos, bicarbonatul si faina. Incorporam totul usor.

 Turnam compozitia intr-o  tava (30 x 35cm)  tapetata cu hartie de copt si coacem pana ce blatul capata culoare aurie si se desprinde usor, dureaza maxim 20 minute la 180 grade C.

Lasam blatul la racit.

 Crema:

Punem gelatina la hidratat in 30 ml apa rece.

Compotul de ananas il scurgem de suc.

Sucul il incalzim si adaugam in el gelatina. Amestecam pana cand se topeste complet. Atentie sa nu fiarba, daca o sa fiarba gelatina isi pierde proprietatile.

Bucatile de ananas le maruntim intr-un blender sau cu un cutit le taiem bucati mici.

Peste ananasul maruntit turnam siropul amestecat cu gelatina si lasam la racit.

Separat batem frisca si adaugam pe rand ananas. Omogenizam foarte bine.

Peste blatul racit intindem crema, nivelam si presaram fulgi de cocos din belsug. Eu am asezat din loc in loc cirese confiate.

Punem prajitura la frigider si o lasam la racit pana in momentul servirii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si oreo