Napolitane

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 17 Mar 2015 | 1993 vizualizari

 

Copiii sunt totul pentru parinti.Nu conteaza cat sunt de mici sau de mari,pentru noi parintii,tot copii sunt.Cautam sa le facem toate poftele si sa le indeplinim toate dorintele.Emilia m-a rugat sa-i fac ceva dulce de rontait,dar sa fie si cu crema.Am ales sa-i fac napolitane.Dulci,cremoase,bune de rontait.Pe langa asta,se fac repede.Mai mult dureaza pana se inmoaie foile pentru a portiona prajitura.Dar merita asteptarea.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana,
  • 250gr unt,
  • 500gr rahat,
  • 250ml apa.
  • 4ling nutella,
  • 100gr stafide,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane:

Intr-o craticioara se pune pe foc rahatul cu apa.Se amesteca intr-una in el pana se topeste complet.Se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza.Se ia de pe foc si se adauga nutella,stafidele si romul.Se amesteca bine,sa se omogenizeze.


Se imparte crema in doua.Se ia prima foaie de napolitana,se unge cu jumatate din crema apoi se acopera cu alta foaie peste care se intinde a doua jumatate de crema.Se acopera cu ultima foaie peste care se pune o greutate sa preseze bine foile.


Se tine asa la rece pana a doua zi cand se portioneaza si se serveste.

 

TIPS-URI

1

Cine doreste,poate sa faca deasupra o glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

monik80 1

18.03.2015, 19:12

Rocsi 1

18.03.2015, 22:17

Bune!

mirela0911 1

19.03.2015, 15:20

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitane