Napolitane

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 17 Mar 2015 | 5109 vizualizari

 

Copiii sunt totul pentru parinti.Nu conteaza cat sunt de mici sau de mari,pentru noi parintii,tot copii sunt.Cautam sa le facem toate poftele si sa le indeplinim toate dorintele.Emilia m-a rugat sa-i fac ceva dulce de rontait,dar sa fie si cu crema.Am ales sa-i fac napolitane.Dulci,cremoase,bune de rontait.Pe langa asta,se fac repede.Mai mult dureaza pana se inmoaie foile pentru a portiona prajitura.Dar merita asteptarea.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana,
  • 250gr unt,
  • 500gr rahat,
  • 250ml apa.
  • 4ling nutella,
  • 100gr stafide,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane:

Intr-o craticioara se pune pe foc rahatul cu apa.Se amesteca intr-una in el pana se topeste complet.Se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza.Se ia de pe foc si se adauga nutella,stafidele si romul.Se amesteca bine,sa se omogenizeze.

Se imparte crema in doua.Se ia prima foaie de napolitana,se unge cu jumatate din crema apoi se acopera cu alta foaie peste care se intinde a doua jumatate de crema.Se acopera cu ultima foaie peste care se pune o greutate sa preseze bine foile.

Se tine asa la rece pana a doua zi cand se portioneaza si se serveste.

TIPS-URI

1

Cine doreste,poate sa faca deasupra o glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu dulceata si nuci