Poale-in brau si placinte cu branza

de Andreea Baraboi in Prajituri, 11 Mai 2014 | 6338 vizualizari

 

Ieri cum mi-am petrecut ziua la tara la bunica, am vrut sa dam un pic de miros pe ulita de coptura, si uite asa m-am pus pe treaba si impreuna cu bunica am inceput sa pregatim aceste minunate bunatati .Poate va intrebati de ce am pregatit si poale in brau si placinte, foarte simplu, poalele in brau ii plac numai socrului meu, noua prea putin, mai mult batem pe placintute , Asa am impacat pe toata lumea,

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 1 kg jumate de faina alba
  • un cubulet jumatate de drojdie. sau 50 g
  • apa minerala
  • 2 oua
  • rasatura de lamaie si portocala
  • o lingurita jumatate de sare
  • zahar 250 g
  • ulei 25 g
  • UMPLUTURA
  • branza de vaci 1 kg
  • zahar cat dorim =dupa preferinta sau cat va place de dulce
  • o esenta vanilie
  • 3 oua
  • eu am adaugat 2 linguri de faina ca sa se ingroase putin
  • Un ou pentru uns
  • smantana de uns poalele in brau
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-in brau si placinte cu branza:

POALE IN BRAU


Aluatul


Intr-un vas am cernut faina unde am facut o groapa la mijloc.


Intr-o craticioara am adaugat ouale, apa minerala, sarea, zaharul si rasaturile si am batut cu un tel. Am lasat sa se incalzeasca putin dupa care am dat-o deoparte. in alt vas am incalzit putina apa minerala unde am dizolvat drojdia si am adaugat-o in adancitura facuta in faina. Incepem sa framantam usor usor pana se incorporeaza drojdia cu faina, dupa care adaugam apa minerala cu ouale (sa fie calduta putin). Incepem sa ne jucam cu aluatul si sa il framantam timp de jumatate de ora. Cand simtim ca incepe sa se dea dupa mana incepem sa adaugam cate putin ulei si il ciupim, "il omoram" si mai adaugam ulei si tot asa pana devine un aluat care il modelam frumos si nu se lipeste de vasul unde am framantat. Il lasam sa creasca pana da sa iasa din vas, dupa care il framantam din nou si il mai lasam odata sa creasca frumos.


Intr-un vas punem branza de vaci cu toate ingredientele si le amesecam pana devin o crema aurie nu prea moale, dar nici prea tare !


Taiem o bucata de aluat si facem painici mici, rotunde pe care le intindem cu sucitorul si le facem rotunde. Cand foaia este rotunda adaugam branzica, o intindem pe foaie si apoi incepem sa aducem colturile la mijlocul foii. Inchidem foarte bine sa nu se desprinda. Intr-o tava unsa bine cu ulei punem poalele in brau si le mai lasam circa 15 minute sa mai creasca in tavi. Inainte sa le dam la cutor le ungem cu oul batut spuma. Le dam la cuptor pana ce sunt aurii .


Dupa ce le scoatem din cuptor le desprindem din tava si le ungem cu smantana!


PLACINTE CU BRANZA


Din acelasi aluat, impartim aluatul in doua si incepem sa intindem foaia destul de subtire sa fie, si intindem branzica pe ea. Presaram zahar, un pic de smantana si presuram faina pe ea pt ca branza sa nu se duca la fund ci sa dea un aspect frumos atunci cand taiem din ea.


Incepem sa rulam din jos in sus pana ajungem la jumatate si apoi din sus in jos pana ajungem la cealalta jumatate. Se poate rula cum dorim, In tava unsa bine cu ulei lasam placintele sa mai creasca putin, le ungem cu ou si le bagam la cuptor pana devin aurii.


Se scot din tavi si se lasa la racit, apoi se pot servi cu cea mai dulce placere !!


POFTA BUNA !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-in brau si placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Andreea Baraboi 1

12.05.2014, 14:08

Mersi

Panacris 1

13.05.2014, 08:16

Andreea Baraboi 1

13.05.2014, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice