Tort Dobos

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2010 | 46071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 oua,
  • 8 linguri apa,
  • 12 linguri de faina,
  • 12 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 zahar vanilat,
  • un praf de sare.
  • Crema:
  • 250 gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250 ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50 gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.
  • Decor:
  • 300 gr ciocolata menaj,
  • 1 lingura ulei.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Pentru foi separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu 6 linguri zahar, zaharul vanilat si 4 linguri de apa si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri apa si un praf de sare si cu 6 linguri de zahar apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se intinde cu cutitul pe 5 (cinci) foi de copt si se coc la foc potrivit timp de 8-10 minute fiecare foaie. Dupa ce s-au copt se lasa la racit apoi se indeparteaza hartia.


Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.


Foile se umplu cu crema iar deasupra se pune ciocolata topita cu uleiul, se intinde cu cutitul si se orneaza cu crema daca ti-a mai ramas. Daca vrei sa fie mai inalt taie fiecare foaie in doua si le suprapui rezultand 10 foi mai mici.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Vanessa2012 1

24.05.2013, 03:25

Buna!!!imi place si mie ffff mult aceasta torta, am mincat pin acum doar cumparat doar. Vreau si eu sa incerc sa-l fac, doar ca nu stiu cum sa caut aici in SUA ce este praful de sare si esenta de rom??? Daca poate cineva sa ma ajute??? Va rog scrieti-mi!!! Multumesc muuuult!!!

Alexandra Burz 1

15.01.2014, 12:00

julianna10 1

22.05.2014, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema mascarpone