Prajitura "Tavalita"

de jolygina in Prajituri, 1 Iun 2010 | 4656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g unt
  • 300g zahar
  • 1 ou
  • un plic praf de copt
  • 2-3 linguri de miere
  • 400g faina
  • 300ml lapte
  • 2 linguri de cacao
  • glazura
  • 20g unt
  • 200g zahar
  • 50 g cacao
  • 80g rom
  • 20linguri lapte
  • 150g fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita":

Se topeste untul se amesteca cu zaharul si oul pana se omogenizeaza bine,se adauga mierea ,laptele si la sfarsit faina cu praful de copt si cacaoa.

Se da la cuptor la foc moderat timp de 30-45 min

Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca si se taie in forma patrata

Glazura:

Se topeste untul impreuna cu zaharul si laptele pana se topeste. La sfarsit se adauga cacaoa si dupa ce am luat de pe foc compozitia adaugam romul

Se trece fiecare cubulet de prajitura prin sosul de cacao dupa care se trece prin fulgi de cocos

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Tavalita"-0
Prajitura "Tavalita"-1
Prajitura "Tavalita"-2

COMENTARII (9)

Roxana

Roxana 1

02.06.2010, 15:43

si eu fac....tare buna si rapida

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

02.06.2010, 17:18

jolygina

jolygina 1

04.09.2011, 16:12

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!