Biscuiti cu portocale

de lia maria in Prajituri, 10 Mar 2011 | 2500 vizualizari

 

Deliciosi, sfaramiciosi, cu iz intens de portocala… yumi,yumi.
Cantitatile din reteta, sant pentru una portie. Eu am pregatit doua portii si mi-au iesit 6 tavi. Se pastreaza foarte bine in caserola bine onchisa, timp de cateva saptamani.

 

INGREDIENTE

  • 300g untura
  • 300g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura otet
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Coaja rasa de la 2 portocale mari
  • 600g faina

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu portocale:

Frecam untura cu zaharul, pana ce aproape s-a topit zaharul si amestecul devine cremos, adaugam rand pe rand ouale, amestecand in continuare, apoi esentele si otetul, iar la final faina in care am amestecat sarea. Cu o paleta, amestecam bine, sa se incorporeze toata faina, apoi dam aluatul la rece pentru 2h ( eu l-am pregatit seara si am copt biscuitii a doa zi).



Luam cate o parte din aluat, il modelam pe planseta de lucru, il taiem in formele dorite si formam biscuitii. Ii asezam in tava tapetata cu hartie si ii dam la copt pentru 30’. Intre timp pregatim urmatoarea tava si procedam la fel…pana terminam tot aluatul.



Dup ace s-au racit, ii sevim simpli sau cu glazura la alegere.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

11.03.2011, 09:09

mirela0911 1

11.03.2011, 16:47

Poti sa-mi dai si mie ca ai facut multi

adry88 1

09.06.2011, 15:44

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu nuca de cocos - de post