Negresa cu gem

de susu in Prajituri, 20 Noi 2013 | 7897 vizualizari

 

foarte foarte buna, O prajitura minunata care contine de toate, nuci, rahat, stafide, mirodenii si cacaoa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana de zahar (200 ml)
  • 2 cani de faina cernuta
  • 1/2 cana nuca prajita
  • 1/2 cana ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 1 cana de apa clocotita,
  • suc de rodii sau lapte de soia
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 mana de stafide
  • esenta de rom si vanilie
  • 1 lgt coaja de portocale si lamaie
  • 5 linguri de gem de prune cu nuca,
  • 1/2 borcan mic zeama de lamaie
  • 2-3 maini de rahat
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • 1 vf cutit nucsoara macinata
  • 1 mana ghimbir confiat
  • 2 cuisoare macinate
  • 1 anason stelat pisat
  • 1 lgt cafea pudra
  • 1 vf lgt cardamon
  • fulgi de cocos
  • Glazura:
  • 3 linguri de apa
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg cacao
  • 3 lg margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem:

Hidratam stafidele in esenta de rom si vanilie. Puteti folosi orice fel de gem, de prune, gutuie, capsuni sau caise doar sa fie mai legat.Se cerne faina si se amesteca cu zaharul, nuca putin rumenita si tocata, praful de copt, rahatul, mirodeniile si cacaoa cernuta. Punem treptat amestecul peste apa fierbinte si ulei mixand usor. Incorporam gemul, stafidele, zeama de lamaie, coaja de citrice si gemul. Dam la cuptor pentru aproximativ 50 de minute la foc potrivit si testam cu scobitoarea, daca in mijloc e facuta atunci o scoatem imediat din cuptor ca sa ramana moale. Fierbem ingredientele pentru glazura si turnam compozitia calduta peste prajitura racita (eu am pus ciocolata neagra). Putem presara cocos sau fulgi de ciocolata neagra, deasemenea puteti folosi ciocolata neagra in compozitie sau ca si glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

20.11.2013, 21:48

Grozava

MotanLaOale 1

20.11.2013, 22:57

laura_n 1

22.11.2013, 17:01

imi place la nebunie ca ai pus atatea arome

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza dulce si visine

de GeorgiG 5

ieri la 22:22

Chec cu oreo si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:46

Tort cu capsuni

de GeorgiG 5

ieri la 20:34

Rasucite cu branza

de GeorgiG 5

ieri la 18:53

RETETA RECOMANDATA
Napolitana de post