Negresa cu gem

de susu in Prajituri, 20 Noi 2013 | 16087 vizualizari

 

foarte foarte buna, O prajitura minunata care contine de toate, nuci, rahat, stafide, mirodenii si cacaoa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana de zahar (200 ml)
  • 2 cani de faina cernuta
  • 1/2 cana nuca prajita
  • 1/2 cana ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 1 cana de apa clocotita,
  • suc de rodii sau lapte de soia
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 mana de stafide
  • esenta de rom si vanilie
  • 1 lgt coaja de portocale si lamaie
  • 5 linguri de gem de prune cu nuca,
  • 1/2 borcan mic zeama de lamaie
  • 2-3 maini de rahat
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • 1 vf cutit nucsoara macinata
  • 1 mana ghimbir confiat
  • 2 cuisoare macinate
  • 1 anason stelat pisat
  • 1 lgt cafea pudra
  • 1 vf lgt cardamon
  • fulgi de cocos
  • Glazura:
  • 3 linguri de apa
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg cacao
  • 3 lg margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem:

Hidratam stafidele in esenta de rom si vanilie. Puteti folosi orice fel de gem, de prune, gutuie, capsuni sau caise doar sa fie mai legat.Se cerne faina si se amesteca cu zaharul, nuca putin rumenita si tocata, praful de copt, rahatul, mirodeniile si cacaoa cernuta. Punem treptat amestecul peste apa fierbinte si ulei mixand usor. Incorporam gemul, stafidele, zeama de lamaie, coaja de citrice si gemul. Dam la cuptor pentru aproximativ 50 de minute la foc potrivit si testam cu scobitoarea, daca in mijloc e facuta atunci o scoatem imediat din cuptor ca sa ramana moale. Fierbem ingredientele pentru glazura si turnam compozitia calduta  peste prajitura racita (eu am pus ciocolata neagra). Putem presara cocos sau fulgi de ciocolata neagra, deasemenea puteti folosi ciocolata neagra in compozitie sau ca si glazura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post glazurata