Tarta cu ciocolata

de Aletta in Prajituri, 1 Mai 2016 | 778 vizualizari

 

Este o tarta cu specific italian, in traducere CROSTATA AL CIOCOLATO
 

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de tarta:

  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilinat

Restul ingredientelor:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 3-4 biscuiti simpli
  • 30 g miglade decojite
  • un pahar de lapte
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Pentru aluat, faina se cerne pe o masa de lucru, se pune coaja de la lamaie,sarea,zaharul vanilinat, untul si se sfaramiteaza pana ajunge la textura unui nisip umed. Se adauga zaharul si galbenusurile si se incorporeaza fara a lucra prea mult aluatul. I se da o forma rotunda si se pune la odihnit in frigider pentru 30 de minute. Pe foc mediu se pune laptele, ciocolata, zaharul si se amesteca totul pentru cateva minute si se lasa la racit. Se intinde aluatul si se pune intr-o forma de tarta infainata, se inteapa cu furculita si se varsa crema de ciocolata, se pun migdalele,biscuitii sfaramitati. Se coace 30 de minute la 180 grade .


Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar vanilinat

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga migdale,nuca,stafide,biscuiti..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

noiinbucatarie 1

03.05.2016, 11:33

delicioasa!

Aletta 1

15.09.2016, 12:56

Intr-adevar Rocsi,delicioasaaaa

ancutsa 1

10.10.2016, 16:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata