Tarta cu ciocolata

de Aletta in Prajituri, 1 Mai 2016 | 2735 vizualizari

 

Este o tarta cu specific italian, in traducere CROSTATA AL CIOCOLATO
 

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de tarta:

  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilinat

Restul ingredientelor:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 3-4 biscuiti simpli
  • 30 g miglade decojite
  • un pahar de lapte
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Pentru aluat, faina se cerne pe o masa de lucru, se pune coaja de la lamaie,sarea,zaharul vanilinat, untul si se sfaramiteaza pana ajunge la textura unui nisip umed. Se adauga zaharul si galbenusurile si se incorporeaza fara a lucra prea mult aluatul. I se da o forma rotunda si se pune la odihnit in frigider pentru 30 de minute. Pe foc mediu se pune laptele, ciocolata, zaharul si se amesteca totul pentru cateva minute si se lasa la racit. Se intinde aluatul si se pune intr-o forma de tarta infainata, se inteapa cu furculita si se varsa crema de ciocolata, se pun migdalele,biscuitii sfaramitati. Se coace 30 de minute la 180 grade .

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar vanilinat

TIPS-URI

1

Se pot adauga migdale,nuca,stafide,biscuiti..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (9)

Rahela Velicu 1

03.05.2016, 11:33

delicioasa!

Aletta 1

15.09.2016, 12:56

Intr-adevar Rocsi,delicioasaaaa

Ancutsa 1

10.10.2016, 16:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata