Desert prajitura Felii Pariziene

de dentistutza in Prajituri, 28 Mar 2011 | 21270 vizualizari

 

Este posibil sa aveti aceasta reteta sub alt nume. La mine in familie asa o cheama! Si cand sotul meu o...cheama, eu execut!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 galbenusuri
  • 200 gr. zahar
  • 200 gr. unt moale
  • 250 gr. faina
  • vanilie/ coaja rasa de lamaie

Umplutura:

  • 1 borcan gem de caise
  • zeama de la 1 portocala

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 150-200 gr. zahar
  • 200 gr. nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Felii Pariziene:

Blat: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin pufoase. Se pune untul moale si se mixeaza. Se adauga faina in doua reprize si vanilia. In tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina se intinde compozitia cu grija deoarece este moale. Se lucreaza usor cu ajutorul unei spatule speciale de cofetar, vezi poza.


Gemul se freaca cu zeama de portocala (merge si lamaie) si se unge pe baza din tava.


Se bat albusurile cu zahar pana devin lucioase si apoi, cu grija, se incorporeaza nuca macinata. Se toarna peste gem, se niveleaza si se da tava la cuptor la foc moderat initial si apoi mai mic, cam 35-40 minute, pana trece proba scobitorii. Se scoate tava cand s-a aurit frumos bezeaua deasupra.


Se lasa apoi la racit si se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Felii Pariziene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

adry88 1

02.06.2011, 12:39

adela_64 1

04.11.2014, 12:21

Vaaaaai ce minunatie ! Cu siguranta o voi incerca si eu ! Deci, la favorite cu ea !

babi5 1

18.12.2014, 06:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de vanilie