Prajitura cu foi de bezea si nuca

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 26 Apr 2015 | 17247 vizualizari

 

Aceasta,minunata prajitura cu foi de bezea,o reteta veche,pe care mama o facea cu drag.Era una din preferatele mele si imi placea s-o ajut pe mama cand o facea.Ajutorul consta in mancatul bezelei si a nucilor.Am facut-o si eu si mi-am adus aminte de anii copilariei...

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 albusuri,
  • 300 g zahar,
  • zeama de lamaie,
  • 300 g nuci macinate
  • Crema:
  • 10 galbenusuri,
  • 180 g zahar,
  • 4 linguri lapte,
  • 50 g ciocolata,
  • 250 g unt.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de bezea si nuca:

Albusurile se pun intr-un bol curat si se mixeaza pana se tin de paletele mixerului. Se adauga zaharul si zeama de lamaie putin cate putin si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste si rezulta o bezea tare. Se adauga nuca macinata si se incorporeaza incet, cu ajutorul unei spatule. Din amestecul obtinut se coc 5-6 foi.


Foile se coc pe dosul tavii. Se pune hartie de copt de fundul tavii si se intinde o parte din aluat.Foaia se coace in cuptorul preancalzit. La fel se procedeaza si cu restul. Cautati sa impartiti compozitia in parti cat mai egale pentru a avea aceeasi grosime foile si sa fie cat mai egale. Foile se tin in cuptor 10-15minute, pana incep pe margini sa se rumeneasca.


Imediat ce se scot din cuptor se dezlipesc de pe hartia de copt. Nu se lasa sa se raceasca pentru ca se vor dezlipi mai greu. Atentie cand se dezlipesc, foile sunt foarte crocante, sa nu se rupa! Foile se tin suprapuse, cu hartie de copt intre ele.


In timp ce foile se racesc, se face crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga laptele si se pun pe baie de aburi. Se bat in continuare,pana se ingroasa. Se adauga ciocolata si se ia de pe foc. Untul se freaca spuma si se adauga treptat, crema racita. Se omogenizeaza bine si se umplu foile.


Se da la rece pana a doua zi, timp in care foile se vor inmuia. Se poate portiona si servi.



Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bezea si nuca" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Panacris 1

26.04.2015, 17:06

Gicuta69 1

27.04.2015, 08:56

Foarte buna!

Rocsi 1

27.04.2015, 10:07

Se topeste in gura, nu alta

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura ciocolatoasa

ieri la 21:12

Iepurasi dulci

ieri la 20:30

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura ciocolatoasa

ieri la 21:12

Iepurasi dulci

ieri la 20:30

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuci