Chec ''surpriza'' cu mere si prune

de Corinuta in Prajituri, 1 Aug 2011 | 3439 vizualizari

 

Foarte bun, pitica a fost incantata, asa ca trebuie sa-l fac din nou:)
Si cu asta cred ca am raspuns si la provocarea lunii August ''Dulce Romanie'', ca doar e cu prune, nu-i asa Gabytza?:):*

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mici
  • 20 g zahar
  • 20 g unt
  • 3 prune uscate
  • 1 lingura rom
  • 3 bete de scortisoara

Ptr aluat:

  • 100 g unt
  • 60 g zahar
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 4 linguri sirop lasat de mere
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec ''surpriza'' cu mere si prune:

Se amesteca prunele uscate cu romul. Merele se spala, se inteapa cu o furculita si se scot semintele cu o lingurita. Se amesteca zaharul cu untul topit si se toarna cate o lingura in fiecare mar. Se aseaza merele intr-un castron si se acopera cu o hartie de copt, apoi se dau la cuptorul cu microunde timp de 10 minute la putere medie. Dupa ce se racesc, se aseaza cate o pruna in fiecare mar si un bat de scortisoara.


Se mixeaza intr-un castron untul si zaharul pana devine pufos. Se adauga cate un ou pe rand si se mixeaza la viteza maxima cca un minut. Se cerne faina si praful de copt si se amesteca usor cu o paleta compozitia.


Se toarna o treime din aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Se aseaza cele 3 mere coapte, apoi se toarna restul de aluat si se da la cuptorul preancalzit si se coace 20 de minute la 180 de grade.


Se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar, apoi se poate felia si servi.


Pofta buna!


Inspiratia

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec ''surpriza'' cu mere si prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Valclaudia 1

09.11.2013, 10:05

cat de bun trebuie sa fie!

Ligia Bxl 1

13.11.2013, 11:29

interesant

Corinuta 1

13.11.2013, 13:10

Da mai dragelor, e tare bun si fain ar trebui sa mai fac! Cred ca se poate face si cu pere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere