Briose cu afine

de divainbucatarie in Prajituri, 29 Apr 2011 | 1434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4-5 picaturi esenta de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana groasa
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri afine
  • Pentru topping:
  • 125 g crema de branza
  • 60 g zahar
  • 3 lingurite dulceata de afine
  • afine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu afine:

Incalzim cuptorul la 180°C. Intr-un vas amestecam ingredientele solide: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. In alt vas amestecam oul si zaharul pana devin cremoase.


Adaugam smantana, laptele, apoi incorporam elementele solide. Amestecam usor cu o lingura sau o spatula.


Punem hartiile de briose in forme si turnam aluat cu lingura. Dupa prima lingura de aluat punem cateva afine in fiecare forma, mai punem o lingura de aluat si iar afine.


Vom coace briosele timp de 25 minute.


Le scoate, le punem pe un grilaj si le lasm sa se raceasca. In acest timp pregatim toppingul amestecand toate ingredientele, cu execeptia afinelor, pe care le vom preasara la sfarsit.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

divainbucatarie 1

03.05.2011, 16:04

Multumesc Ina!

adry88 1

14.05.2011, 17:47

divainbucatarie 1

16.05.2011, 08:59

Multumesc Eduard!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vanilie si visine de post