Savarine

de Ela68 in Prajituri, 7 Noi 2012 | 8374 vizualizari

 

Am tot cautat o reteta de savarine ce se apropie cat mai mult de retea originala, cea avand compozitia apropiata de cozonac. Mi-am adus aminte ca am o carte, "Cofetaria franceza" unde musai ar trebui sa o gasesc, data fiind originea franceza a acestei prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • un praf sare
  • 30 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 30 gr unt
  • 250 ml lapte
  • sirop :
  • 250 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml rom
  • topping :
  • 250 ml frisca indulcita ( preferabil cea naturala )-pentru umplut
  • jeleu de capsuni
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se pun intr-un vas faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si se toarna drojdia dizolvata in mijloc. Se amesteca totul cu mixerul 1 minut.Se adauga oul, galbenusurile, untul inmuiat si laptele cald. Se continua sa se bata pana aluatul de desprinde de poreteii vasului. ( circa 5-6 minute ).Se acopera cu o panza si se lasa la crescut 30 minute intr-un loc caldut. 

Se tapeteaza formele cu unt si faina, apoi se toarna aluatul in ele. Mie mi s-a parut aluatul cam moale cand l-am amestecat cu mixerul si am mai adaugat 50 gr faina, insa nu e necesar. Se mai lasa 20 minute la crescut si se pun la cuptor.

Dupa 10 minute deja incep sa creasca. Se coc la foc moderat in jur de 50 minute, facand apoi proba cu scobitoarea.

Pentru sirop :Se fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilat, se retrage de pe foc si se adauga romul.Lasam la racit.

Taiem savarinele pe jumatate si le insiropam. 

Se aseaza jumatatile cu partea bombata pe farfurie si garnisim cu frisca si jeleul de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Savarine