Desert prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Ian 2021 | 1984 vizualizari

 

''Retete festive de iarna''

 

INGREDIENTE

  • Blat -tava 34/23 cm
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 150 g nuca prajirta si macinata
  • Crema
  • 3 oua
  • 50 g zahar
  • piure de piersici - piersicile dintr-un borcan de 800 g cu compot de piersici
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 5 foi gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar farin
  • Krant ( am facut mai mult ca-mi place sa mai si rontai )
  • 200 g zahar tos
  • 200 g alune de padure prajite
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure:

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata si faina cernuta cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am intins blatul cat mai uniform, am incins cuptorul la 170 grade si am bagat tava la copt pentru 20-25 min, nu mai mult ca se usuca blatul prea rau. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat la racit. Tava in care am copt blatul am imbracat-o in folie alimentara am asezat blatul racit si m-am apucat de crema.

Crema : Am mixat smantana pentru frisca cu zaharul farin si mascarponele. Foile d egelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Separat am pus ouale intr-un castron de inox, am adaugat zaharul si am batut bine cu un tel, am pus in blender piersicile din compot si le-am mixat, apoi le-am adaugat peste oua. Am asezat castronul de inox pe baie de abur si am amestecat continuu cca 7-8 min, apoi am adaugat ciocolata. Am amestecat pana ce ciocolata sa topit toata. Am tras castronul de pe baia de abur, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema de piersici. Crema de piersici am incorporat-o in crema de mascarpone . Am lasat cca 30 min dupa care am turnat crema peste blat si am lasat prajitura la rece cateva ore.

Krant: Am pus zaharul intr-o craticioara si am amestecat continuu sa nu se arda, devine amar daca se arde rau, cand a capatat culoarea chihlimbarului am adaugat alunele prajite, le-am incorporat bine in zaharul ars, am uns un fund cu ulei si am turnat tot amestecul pe fund, intinzand bine pe toata suprafata fundului, am lasat sa se raceasca bine. Apoi am maruntit krantul si l-am presarat peste prajitura. Am portionat prajitura a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de piersici si krant de alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pentru Craciun