Prajitura cu iaurt si visine

de Bunica in Prajituri, 29 Mai 2013 | 8254 vizualizari

 

Prajitura cu iaurt si visine este delicioasa si economica! Am facut un calcul si nu costa mai mult de 25 roni.

 

INGREDIENTE

  • 300 g. visine
  • 150 g. zahar pudra
  • 500 g. iaurt cu visine
  • 200 g.piscoturi
  • 200 ml. frisca lichida
  • zahar vanilat
  • 1 plic intaritor frisca
  • 10 g.gelatina maruntita
  • 1 cutie de "Ceva fin cu smantana"
  • o cana sirop de visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si visine:

Pentru inceput am pus intr-un ibric gelatina la inmuiat timp de 10 minute,apoi pe baie de aburi pana se dizolva complet.

Visinele le-am spalat si le-am scos samburii.

Branza "Ceva fin cu smantana" se amesteca impreuna cu zaharul si vanilia pana la omogenizare.

Peste acestea se pune iaurtul cu visine si gelatina amestecand bine.

Frisca se bate pana sta mot(raman urme bine conturate in urma telurilor).

Peste frisca se adauga amestecul de iaurt si branza.

Tava se imbraca in folie alimentara.

Pe fundul tavii se aseaza randuri de visine.

Piscoturile se trec prin sidopul de visine diluat si se tapeteaza tava cu ele.

Piscoturile se taie la inaltimea tavii.

Dupa ce tava a fost tapetata cu piscoturi se toarna crema de iaurt.

Deasupra se pun 5 piscoturi.

Tava se da la frigider pentru cateva ore(cel putin 3 ).

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Am folosit sirop de visine ramas de la dulceata de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu gutui si pere