Placinta cu branza dulce, stafide,ciocolata si foi de casa

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Feb 2013 | 9166 vizualizari

 

Placinta cu branza,indiferent ca este cu foi de casa sau cu cele de cumparat imi place sa o mananc fierbinte,chit ca-mi frig limba.

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 2 oua
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 3 lingurite amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • 800 g branza dulce cremoasa
  • 6 oua
  • 3 linguri de smantana groasa
  • 200 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 150 g stafide
  • 100 g pepite ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce, stafide,ciocolata si foi de casa:

Foile:


Ouale cu zaharul frecate bine,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi apa,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina,se formeaza o coca nu foarte tare,cat sa putem sa intindem foaie.Impartim in doua coca,intindem 2 foi.


Umplutura:


Amestecam branza cu smantana si zaharul,adaugam ouale pe rand si omogenizam,apoi zaharul vanilat,la final stafidele si pepitele de ciocolata.


Asamblare:


Tava acopetita cu hartie de copt,punem prima foate si o intepam cu furculita,turnam umplutura si apoi foaia a doua,la fel intepam cu furculita sa nu creasca denivelat.Bagam tava la cuptorul incalzit,la foc moderat.Cand este gata se pudreaza cu zahar se portioneaza .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce, stafide,ciocolata si foi de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bunica 1

01.02.2013, 21:32

ce-mi plac prajuturile cu o foaie jos,umplutura si alta foaie

diana_k 1

02.02.2013, 20:24

o prajitura tare buna

babi5 1

09.02.2013, 13:03

Buna si sanatoasa .. ca la mama acasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura saseasca cu branza dulce