Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Placinta cu branza,indiferent ca este cu foi de casa sau cu cele de cumparat imi place sa o mananc fierbinte,chit ca-mi frig limba.
Foile:
Ouale cu zaharul frecate bine,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi apa,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina,se formeaza o coca nu foarte tare,cat sa putem sa intindem foaie.Impartim in doua coca,intindem 2 foi.
Umplutura:
Amestecam branza cu smantana si zaharul,adaugam ouale pe rand si omogenizam,apoi zaharul vanilat,la final stafidele si pepitele de ciocolata.
Asamblare:
Tava acopetita cu hartie de copt,punem prima foate si o intepam cu furculita,turnam umplutura si apoi foaia a doua,la fel intepam cu furculita sa nu creasca denivelat.Bagam tava la cuptorul incalzit,la foc moderat.Cand este gata se pudreaza cu zahar se portioneaza .
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult