Placinta cu branza dulce, stafide,ciocolata si foi de casa

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Feb 2013 | 14336 vizualizari

 

Placinta cu branza,indiferent ca este cu foi de casa sau cu cele de cumparat imi place sa o mananc fierbinte,chit ca-mi frig limba.

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 2 oua
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 3 lingurite amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • 800 g branza dulce cremoasa
  • 6 oua
  • 3 linguri de smantana groasa
  • 200 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 150 g stafide
  • 100 g pepite ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce, stafide,ciocolata si foi de casa:

Foile:

Ouale cu zaharul frecate bine,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi apa,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina,se formeaza o coca nu foarte tare,cat sa putem sa intindem foaie.Impartim in doua coca,intindem 2 foi.

Umplutura:

Amestecam branza cu smantana si zaharul,adaugam ouale pe rand si omogenizam,apoi zaharul vanilat,la final stafidele si pepitele de ciocolata.

Asamblare:

Tava acopetita cu hartie de copt,punem prima foate si o intepam cu furculita,turnam umplutura si apoi foaia  a doua,la fel intepam cu furculita sa nu creasca denivelat.Bagam tava la cuptorul incalzit,la foc moderat.Cand este gata se pudreaza cu zahar se portioneaza .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce, stafide,ciocolata si foi de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Bunica 1

01.02.2013, 21:32

ce-mi plac prajuturile cu o foaie jos,umplutura si alta foaie

diana_k 1

02.02.2013, 20:24

o prajitura tare buna

babi5 1

09.02.2013, 13:03

Buna si sanatoasa .. ca la mama acasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si stafide