Covrigi polonezi insiropati

de jolygina in Prajituri, 9 Noi 2012 | 40512 vizualizari

 

cand m-am mutat eu in bucuresti si mergeam la munca dimineata ,in statie la metrou la unirii era o patiserie care facea niste polonezi isiropati foarte buni ,de vreo 13 ani ii tin foarte bine minte si acum am incercat sa fac sa-mi aduca aminte de inceputul vieti mele in capitala ,un inceput frumos,un inceput al vieti mele sa spunem de familie

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • un cub de drojdie mic
  • coaja de la o lamaie
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 linguri de ulei
  • pentru sirop
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • miere 150 g
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi polonezi insiropati:

Punem drojdia intr-un caston cu zaharul si o frecam, apoi adaugam laptele caldut si amestecam bine. Adaugam si galbenusurile si amestecam in continuare pana se incorporeaza bine. Adaugam faina in ploaie, coaja de lamaie, iar la sfasit adaugam albusul batut spuma. Daca mai este nevoie adaugam faina, iar la sfasit punem uleiul si il incorporam in aluat.

Punem aluatul la dospit vreo 40 de minute, apoi facem o foaie din acest aluat si taiem fasii de 4-5 cm si le rulam doua cate doua dupa care le dam forma de covrigi. Ii mai lasam sa creasca vreo 15 minute, apoi ii ungem cu galbenus de ou (mie imi place sa fie mai galbeni  )dupa care ii punem la cuptor vreo 45 de minute la 180 de grade

Intre timp pregatim siropul pentru a fi gata cand sunt copti. Punem apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugam zaharul. Lasam siropul sa fiarba pana se leaga putin, apoi il lasam sa se raceasca pana sunt polonezii copti

Cand i-am scos din cuptor adaugam in sirop esenta de rom si turnam acest sirop peste polonezi, apoi ii ungem putin cu miere si presaram nuca de cocos peste ei.

Sunt deliciosi asa ca va invit la o portie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi insiropati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Islere cu crema de vanilie