Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 10 Mai 2012 | 2163 vizualizari

 

Plecând de la ideea de a pregăti câteva fursecuri cu stafide, pe parcurs m-am răzgândit... iar fursecurile mele s-au transformat în mini-madlene pufoase şi aromate făcute în formă de macarons :))

 

INGREDIENTE

  • 2 căni făină;
  • 1/2 cană ulei de floarea soarelui;
  • 1/2 pachet unt - 100 g;
  • 1 cană zahăr;
  • 4 ouă;
  • 1 fiolă esenţă de rom;
  • 1 vârf lgţ cardamon;
  • coaja de la o portocală;
  • 1 lgţ praf de copt;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon:

Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt.


Se mixează untul (la temperatura camerei), uleiul şi zahărul până la dizolvarea totală a acestuia. Se adaugă un praf de sare şi ouăle, unul câte unul.


Se încorporează făina şi se adaugă mirosurile (esenţă, coajă de portocală şi cardamon).


Eu am folosit o folie de silicon pentru macarons.


Se coc la foc potrivit timp de 10 - 15 minute (am pus tava pe primul nivel de sus al cuptorului


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

roxanabucataras 1

11.05.2012, 09:12

ionela2682 1

11.05.2012, 13:34

Sim0na 1

11.05.2012, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase ( sau madlene)