Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 10 Mai 2012 | 2369 vizualizari

 

Plecând de la ideea de a pregăti câteva fursecuri cu stafide, pe parcurs m-am răzgândit... iar fursecurile mele s-au transformat în mini-madlene pufoase şi aromate făcute în formă de macarons :))

 

INGREDIENTE

  • 2 căni făină;
  • 1/2 cană ulei de floarea soarelui;
  • 1/2 pachet unt - 100 g;
  • 1 cană zahăr;
  • 4 ouă;
  • 1 fiolă esenţă de rom;
  • 1 vârf lgţ cardamon;
  • coaja de la o portocală;
  • 1 lgţ praf de copt;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon:

Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt.


Se mixează untul (la temperatura camerei), uleiul şi zahărul până la dizolvarea totală a acestuia. Se adaugă un praf de sare şi ouăle, unul câte unul.


Se încorporează făina şi se adaugă mirosurile (esenţă, coajă de portocală şi cardamon).


Eu am folosit o folie de silicon pentru macarons.


Se coc la foc potrivit timp de 10 - 15 minute (am pus tava pe primul nivel de sus al cuptorului


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

roxanabucataras 1

11.05.2012, 09:12

ionela2682 1

11.05.2012, 13:34

Sim0na 1

11.05.2012, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase ( sau madlene)