Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 10 Mai 2012 | 2037 vizualizari

 

Plecând de la ideea de a pregăti câteva fursecuri cu stafide, pe parcurs m-am răzgândit... iar fursecurile mele s-au transformat în mini-madlene pufoase şi aromate făcute în formă de macarons :))

 

INGREDIENTE

  • 2 căni făină;
  • 1/2 cană ulei de floarea soarelui;
  • 1/2 pachet unt - 100 g;
  • 1 cană zahăr;
  • 4 ouă;
  • 1 fiolă esenţă de rom;
  • 1 vârf lgţ cardamon;
  • coaja de la o portocală;
  • 1 lgţ praf de copt;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon:

Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt.

Se mixează untul (la temperatura camerei), uleiul  şi zahărul până la dizolvarea totală a acestuia. Se adaugă un praf de sare şi ouăle, unul câte unul.

Se încorporează făina şi se adaugă mirosurile (esenţă, coajă de portocală şi cardamon).

Eu am folosit o folie de silicon pentru macarons.

Se coc la foc potrivit timp de 10 - 15 minute (am pus tava pe primul nivel de sus al cuptorului

Poftă bună!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon-0
Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon-1
Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon-2

COMENTARII (23)

roxanabucataras

roxanabucataras 1

11.05.2012, 09:12

ionela2682

ionela2682 1

11.05.2012, 13:34

Sim0na

Sim0na 1

11.05.2012, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!