Briose cu vanilie

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 7855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente : 120 gr.unt la temp.camerei 130 gr.zahar  210 gr.faina  3 oua mari  60 ml.lapte  1 lgta esenta vanilie coaja de la 1 lamaie  1 1/2 lgta praf copt  1/4 lgta sare 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu vanilie:


Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Ungem 12 forme si/sau punem hartiute pt.copt.

Frecam untul spuma cu zaharul.

Adaugam ouale pe rand,mixam bine dupa fiecare.

Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Amestecam faina cu praful de copt si sare.

La viteza mica a mixerului punem amestecul de faina si laptele, alternand.

Umplem formele 2/3 si coacem 18-20 minute pana se rumenesc putin.

Scoatem si lasam la racit pe un gratar.

Glazuram dupa dorinta:zahar pudra,ciocolata topita,butter-cream, dar sunt foarte gustoase si simple.


Am folosit pt.glazura finetti duo putin incalzita la bain-marie.( prea dulce dupa parerea mea)

Apoi am scufundat briosele doar cu motul in crema si le-am rasucit.

Am ornat iar cu bombonele decor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza