Guguluf cu fructe uscate

de Criss in Prajituri, 10 Ian 2012 | 2924 vizualizari

 

Din nou am adunat o gramada de albusuri in congelator si am facut un guguluf, de aceasta data cu fructe uscate. Foarte bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • -10 linguri zahar
  • -10 linguri faina
  • -4 linguri ulei
  • -1 plic praf de copt
  • -esenta de migdale
  • -mix de fructe uscate (merisoare, banane, caise, smochine, curmale, prune)
  • -coaja de la o lamaie
  • -coji de portocale confiate
  • Pentru glazura:
  • -150 g ciocolata
  • -putin lapte
  • -felii de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu fructe uscate:

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma e lucioasa si tare, se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt. In momentul in care adaugam faina, amestecam usor de sus in jos cu o paleta sau cu o lingura. Adaugam esenta de vanilie, fructele uscate, coaja rasa de lamaie si cojile de portocale.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coacem prajitura in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute. Lasam sa se raceasca in forma, apoi o scoatem si o glazuram cu ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Criss 1

10.01.2012, 18:36

Multumesc dragelor.
Am o colega care nu crede in ruptul capului ca se pot bate albusurile congelate si desi i-am aratat pozele, nu crede ca am facut checul numai din albusuri.

mirela0911 1

10.01.2012, 19:28

ce bunatate!

Criss 1

11.01.2012, 10:18

Multumesc draga mea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Biscuiţi şpriţaţi