Guguluf cu fructe uscate

de Criss in Prajituri, 10 Ian 2012 | 2766 vizualizari

 

Din nou am adunat o gramada de albusuri in congelator si am facut un guguluf, de aceasta data cu fructe uscate. Foarte bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • -10 linguri zahar
  • -10 linguri faina
  • -4 linguri ulei
  • -1 plic praf de copt
  • -esenta de migdale
  • -mix de fructe uscate (merisoare, banane, caise, smochine, curmale, prune)
  • -coaja de la o lamaie
  • -coji de portocale confiate
  • Pentru glazura:
  • -150 g ciocolata
  • -putin lapte
  • -felii de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu fructe uscate:

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma e lucioasa si tare, se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt. In momentul in care adaugam faina, amestecam usor de sus in jos cu o paleta sau cu o lingura. Adaugam esenta de vanilie, fructele uscate, coaja rasa de lamaie si cojile de portocale.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coacem prajitura in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute. Lasam sa se raceasca in forma, apoi o scoatem si o glazuram cu ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Guguluf cu fructe uscate-0
Guguluf cu fructe uscate-1
Guguluf cu fructe uscate-2
Guguluf cu fructe uscate-3
Guguluf cu fructe uscate-4
Guguluf cu fructe uscate-5
Guguluf cu fructe uscate-6
Guguluf cu fructe uscate-7
Guguluf cu fructe uscate-8

COMENTARII (20)

Criss

Criss 1

10.01.2012, 18:36

Multumesc dragelor.
Am o colega care nu crede in ruptul capului ca se pot bate albusurile congelate si desi i-am aratat pozele, nu crede ca am facut checul numai din albusuri.

mirela0911

mirela0911 1

10.01.2012, 19:28

ce bunatate!

Criss

Criss 1

11.01.2012, 10:18

Multumesc draga mea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!