Guguluf cu fructe uscate

de Criss in Prajituri, 10 Ian 2012 | 3196 vizualizari

 

Din nou am adunat o gramada de albusuri in congelator si am facut un guguluf, de aceasta data cu fructe uscate. Foarte bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • -10 linguri zahar
  • -10 linguri faina
  • -4 linguri ulei
  • -1 plic praf de copt
  • -esenta de migdale
  • -mix de fructe uscate (merisoare, banane, caise, smochine, curmale, prune)
  • -coaja de la o lamaie
  • -coji de portocale confiate
  • Pentru glazura:
  • -150 g ciocolata
  • -putin lapte
  • -felii de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu fructe uscate:

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma e lucioasa si tare, se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt. In momentul in care adaugam faina, amestecam usor de sus in jos cu o paleta sau cu o lingura. Adaugam esenta de vanilie, fructele uscate, coaja rasa de lamaie si cojile de portocale.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coacem prajitura in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute. Lasam sa se raceasca in forma, apoi o scoatem si o glazuram cu ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Criss 1

10.01.2012, 18:36

Multumesc dragelor.
Am o colega care nu crede in ruptul capului ca se pot bate albusurile congelate si desi i-am aratat pozele, nu crede ca am facut checul numai din albusuri.

mirela0911 1

10.01.2012, 19:28

ce bunatate!

Criss 1

11.01.2012, 10:18

Multumesc draga mea.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de paste, cu șuncă și maioneză

de RODIMUR 5

ieri la 22:43

Baclava

ieri la 21:18

Flan (budinca) pariziana

ieri la 20:41

Cartofi aromatizați, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 20:20

RETETA RECOMANDATA
Chec cu zmeura