Strudel cu mere

de divainbucatarie in Prajituri, 28 Oct 2010 | 3007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina,
  • 1 lingurita ulei,
  • 1 ou,
  • 1/2 lingurite de sare,
  • 100 ml apa calduta.
  • Pentru umplutura:
  • 80 g stafide,
  • 3 lingurite rom,
  • 1 kg mere taiate cubulete,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingurita de scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Aluatul: Punem faina intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem apoi uleiul, oul, sarea si apa. Framantam rapid cu mana dinspre exterior catre interior. Aluatul il framantam bine pe planseta pe care am presarat in prealabil putina faina. Lasam aluatul pe masa pana devine neted si lucios, apoi il impartim in doua parti. Le impachetam in folie si il dam la rece 2 ore.


Umplutura: Stafidele spalate si uscate le inmuiem in rom. Curatam merele si le taiem cubulete.


Asamblare strudel: Aluatul portionat il intindem pe o planseta presarata cu faina. Incercam sa facem o foaie cat mai subtire. Punem merele amestecate cu zahar, scortisoara si stafide peste aluat si incepem sa rulam cu grija.

Punem strudelul intr-o tava unsa cu unt si il dam la cuptorul incalzit la 200°C pentru 30-40 de minute.


Cand este gata ungem strudelul cu unt topit, il presaram cu zahar pudra sau il servim cu sos de vanilie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ina 1

30.10.2010, 19:50

mmmm, cu bucati mari de mar

Pasiune pentru bucatarie 1

30.10.2010, 19:51

ce pfta mi-ai facut,nu am mai mancat de mult strudel

divainbucatarie 1

07.11.2010, 14:59

Bitza, poti veni la mine in bucatarie, vei gasi cu siguranta o portie., multumesc Ina, daca vrei am si pentru tine.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere calite