Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca

de Lau in Prajituri, 19 Sep 2020 | 1115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 aluat de foietaj
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte condesat
  • 1 l lapte
  • 200 g amidon
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 5 galbenusuri
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca:

Intr-un bol dizolvam amidonul cu lapte si galbenusurile,

Intr-o cratita punem restul de lapte cu zaharul  la incalzit,adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana ce se omogenizeaza

Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Luam de pe foc si adaugam treptat untul taiat cubulete la temperatura camerei,esenta de vanilie,acoperim cu folie de aluminiu si lasam sa se raceasca foarte bine.

Aluatul de foietaj il impartim in 2(daca nu vine impartit)intindem putin cu sucitorul,aduagam in tava tapetata cu hartie de copt,intepam cu furculita.

Coacem la 200 grade C, cca 10 min pana ce se rumeneste.

Repetam la fel si cu a 2 foaie de foietaj.

Intre timp mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul si devine ferma, adaugam laptele condensat si mixam pana ce se omogenizeaza.

Intr-o tava adaugam foaia de aluat, frisca, dam la rece 10 min dupa care adaugam crema si deasupra foaia de aluat si dam la rece cateva ore inainte sa fie servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ancutsa 1

25.09.2020, 10:06

Gustos!

oanapl 1

28.09.2020, 13:33

Delicios! De mult n-am mai făcut!

Rocsi 1

28.09.2020, 19:42

Nu am mancat de foarte mult timp cremsnit! As servi o bucatica!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Coaste de porc glazurate
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

de oanapl 7

ieri la 22:17

Piept de pui cu gogosari in sos

de Rocsi 9

ieri la 19:15

Cartofi cu sunculita, gratinati

ieri la 18:25

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Madalina