Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide

de miremirc in Prajituri, 31 Iul 2011 | 40718 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 9 lg zahar
  • 9 lg ulei
  • 12 lg lapte
  • 12 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Umplutura :

  • 600 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 4 lg gris
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 lg zahar
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide:

 Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul lingura cu lingura, laptele treptat si el, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

  Turnam jumatate din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau hartie pentru copt) si dam la cuptor pentru 10 minute. Intre timp pregatim umplutura.

  Pentru umplutura : amestecam cu mixerul toate ingredientele cu exceptia stafidelor, pe care le adaugam la final si turnam peste blatul aproape copt din tava. Peste umplutura turnam cealalta jumatate de blat si dam la cuptor pana se coace (cam 50 minute).

  Lasam sa se raceasca prajitura apoi o taiem. Putem sau nu sa presaram zahar pudra (cu aroma de vanilie).

Sper sa o incercati pentru ca este absolut delicioasa!
Sursa mea de inspiratie : http://dobrinisabela.blogspot.com/2008/07/prajitura-turnata-cu-branza.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Arlechino