Prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 16 Aug 2011 | 15184 vizualizari

 

Mmmmmmmmmmmmmm...atat pot sa va spun...Prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata e atat de buna ca nu o pot descrie in cuvinte... mmmmmmm....

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie si ciocolata alba:  
  • 6 galbenusuri
  • 225 gr zahar
  • 1 praf sare
  • 700 ml lapte
  • 3 plic vanilie
  • 200 gr ciocolata alba( eu am pus Heidi cu alune caramelizate)
  • 125 gr unt
  • 100 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata neagra:
  • 6 galbenusuri
  • 225 gr zahar
  • 1 praf sare
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic vanilie
  • 125 gr unt
  • 200 gr ciocolata( neagra, cu lapte )
  • 100 ml frisca lichida
  • Blat:
  • o punga cu 48 de piscoturi
  • lichior de cafea ( eu am pus Gala)
  • pentru decor piscoturi trase in ciocolata si ciocolata rasa si alba si neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata:

Preparare Prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata:

Incepem prepararea prajiturii, cu crema de ciocolata alba:

Laptele se pune pe foc si se infierbanta. In el se adauga si vanilia. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi se bat bine cu zaharul. Se toarna laptele fierbinte si apoi faina. Intre timp pe foc punem untul la topit si apoi in el topim si ciocolata alba. Lasam la racit. Punem compozitia de galbenusuri si lapte pe foc amestecand tot timpul si fierbem maxim 10 minute pana se ingroasa ca o ciulama. Lasam la racit 10 minute apoi amestecam cu ciocolata topita in unt.

Dam la rece pana preparam crema  de ciocolata:

Procedam in acelasi mod ca si la cea de vanilie insa adaugam si cacaoa in compozitia cu galbenusuri. Topim untul si in el ciocolata neagra apoi in acelasi mod amestecam compozitia  de ou cu cea de unt si ciocolata. Dam la rece.

Dupa aproape o ora scoatem cele doua creme si le amestecam cu frisca gata mixata( ne ocupam de ea intre timp).

Luam o tava mare de Jena si asezam un rand de piscoturi. Le stropim cu lichiorul de cafea. Deasupra punem crema de vanilie, din nou un rand de piscoturi si deasupra crema de ciocolata. Radem ciocolata alba si neagra pentru decor, ornam cu piscoturi trase in ciocolata.

Lasam prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata la rece intre 6 si 8 ore...este nevoie de acest timp pentru inmuierea piscoturilor.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Optati pentru ciocolata alba cu alune caramelizate, e mult mai delicioasa... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si doua creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

minerva 1

04.09.2012, 18:18

multumesc pt raspus asa de pront,am facuto,acum ramane de vazut la gust,a si am facuto numa cu o crem.mersi pt reteta

Pushaa 1

17.12.2014, 13:19

yammm

Bya Ralu 1

17.12.2014, 13:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti II