Valentine

de Lavinia in Prajituri, 10 Feb 2013 | 9883 vizualizari

 

Valentinele astea le-am mancat mai demult la o cofetarie si mi-au placut enorm.De mult le aveam in plan si uite ca am reusit si eu sa le execut.Valentinele aveau forma de inima dar eu cum nu am avut le-am facut patrate,nici nu mai conteaza forma la cat sunt de delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 60 ml apa
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • Sirop:
  • 250-300 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 450 g ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 fiole esenta de rom
  • Decor:
  • 80 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura mascarpone
  • kiwi
  • mandarina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Valentine:

Prima data pregatim crema. Punem ciocolata cu frisca intr-un vas pe baie de aburi si amestecam continuu pana se topeste ciocolata.La final adaugam romul.

Lasam ciocolata sa se racoreasca si o bagam la frigider pentru minim 5-6 ore(eu am lasato peste noapte.

Daca se intareste prea tare o scoateti la temperatura camerei inainte cu 1 ora sa o folositi.

Pentru sirop puneti apa la fiert si adaugati zaharul.Din momentul in care incepe sa fiarba mai lasati pe foc 2-3 min.Cand e rece adaugati esenta de rom.

Pentru blat separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul lingura cu lingura si mixati pana se topeste zaharul si devine o bezea tare si lucioasa. Adaugati pe rand cate un galbenus,uleiul,apa si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.

Tapetati o tava 35/25 cm cu folie/hartie de copt si introduceti blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de min(testul scobitorii). Il lasati la racit 2-3 ore.(eu l-am lasat peste noapte)

Mixati crema la temperatura camerei 1 min pana se deschide putin la culoare.

Insiropati blatul ,adaugati crema si nivelati bine si dati din nou la rece pentru cateva ore.

Mixati frisca cu zaharul pana se intareste frisca.Adaugati mascarponele si mixati in continuare.

Portionati prajitura in patrate(inimioare) si decorati cu frisca si fructe.Mie mi-au iesit 15 bucati potrivit de mari.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Valentine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine cu ness (reteta video)