Madeleine

de alinutza1983 in Prajituri, 22 Feb 2012 | 4898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 4 oua
  • -180 g zahar
  • - 275 g faina + pentru forme
  • - 11 g bicarbonat
  • - 50 g miere de albine
  • - coaja rasa de 1 lamaie
  • - 1 pachet unt (200gr) + unt ptr uns forme
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madeleine:

 1. Ouale, la temperatura camerei se pun intr-un bol incapator, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine, cu mixeru, cca 2-3 minute.

2. Peste acest amestec vom turna faina cernuta si bicarbonatul (amestecat cu faina), amestecam sa obtinem un produs omogen si adaugam si mierea.

3. Mixul obtinut il lasam la odihna, la temperatura camerei, cca o ora.

4. Dupa trecerea acestui timp vom adauga peste si untul topit, dar aflat la o temperatura medie ( sa nu fie fierbinte!),si coaja de lamaie.

5. Se amesteca din nou aluatul si se mai lasa in repaus pentru inca o ora! - evident nu am avut atata rabdare, ci am lasat doar 30-40 minute.

6. In formele tapetate cu unt si faina vom pune aluatul cu lingura si il dam la copt, la cuptorul incins in prealabil, pentru 7-8 minute.(depinde de cuptor)...eu nu am cuptor electric, deci focul e reglat la mediu spre mare, dar Cristina spune ca e nevoie de o temperatura de 200 grade! acum fiecare se orienteaza la fata locului!

7. Lasam madeleinele la racit, pe un gratar! servim fie asa simple, fie pudrate cu zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Madeleine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase ( sau madlene)