Foietaj cu crema de ciocolata

de daniastefania in Prajituri, 8 Mar 2015 | 3637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj
  • 2 oua
  • 250 ml frisca
  • 50 gr ciocolata cu lapte sau neagra
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingura de lapte
  • Zahar pudra
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu crema de ciocolata:

Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete. Il taiem apoi in forma pe care o dorim. Eu le-am taiat patratele. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 15 minute. Pregatim intre timp crema de ciocolata.

Ouale se bat bine cu zaharul. Se adauga amidonul dizolvat in lapte si frisca. Se pune compozitia pe foc si se amesteca sa se ingroasa. Se adauga ciocolata razuita. Se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-au copt patratelele de foietaj se lasa la racit, apoi se taie in doua fiecare si se umplu cu crema de ciocolata. Se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui amidonul cu faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

daniastefania 1

09.03.2015, 08:25

Cu tot dragul v-as servi!

monik80 1

09.03.2015, 11:32

Si eu vreau

Corinuta 1

10.03.2015, 13:18

Foarte bun!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu crema de ciocolata