Desert briose cu lamaie si mac glazurate

de Valclaudia in Prajituri, 19 Mar 2017 | 532 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit turmeric
  • 2 linguri seminte de mac
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 150 gr zahar tos
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apa minerala

Glazura si decor:

  • 180 gr zahar pudra
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • fluturasi si bombonele din zahar
  • colorant verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu lamaie si mac glazurate:

Preincalzim pentru inceput cuptorul la 175 grade C.


Punem intr-un castron, apa si uleiul, zaharul tos, praful de sare si cel de copt, pudra de turmeric, zeama de la jumatate de lamaie si semintele de mac.


Amestecam sa se topeasca cristalele de zahar.


Adaugam toata cantitatea de faina cernuta, mixam pana la omogenizarea completa.


In tava de briose, asezam hartiutele, le umplem pe trei sferturi si dam apoi tava la cuptor, pana se rumenesc briosele si trec testul cu scobitoarea. Eu le-am copt, folosind functia de coacere cu ventilatie.


Intre timp, preparam glazura: zaharul pudra se amesteca cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie.


Cand briosele sunt coapte, se scot pe un gratar, se lasa la racit, apoi se glazureaza cu un strat de glazura alba.


Restul de glazura se coloreaza cu verde si mai ungem un strat de glazura verde peste stratul alb.


Imediat decoram briosele cu fluturasi si bombonele pentru ca glazura se intareste relativ repede.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu lamaie si mac glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Gherca Daniela 1

20.03.2017, 17:36

Bune!

Rocsi 1

20.03.2017, 20:10

Ce pufosenii aromateeee!

dantes 1

22.03.2017, 16:30

Frumoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Bezele cu portocala