Desert briose cu lamaie si mac glazurate

de Valclaudia in Prajituri, 19 Mar 2017 | 1234 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • un varf de cutit turmeric
  • 2 linguri seminte de mac
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 150 gr zahar tos
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apa minerala

Glazura si decor:

  • 180 gr zahar pudra
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • fluturasi si bombonele din zahar
  • colorant verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu lamaie si mac glazurate:

Preincalzim pentru inceput cuptorul la 175 grade C.


Punem intr-un castron, apa si uleiul, zaharul tos, praful de sare si cel de copt, pudra de turmeric, zeama de la jumatate de lamaie si semintele de mac.


Amestecam sa se topeasca cristalele de zahar.


Adaugam toata cantitatea de faina cernuta, mixam pana la omogenizarea completa.


In tava de briose, asezam hartiutele, le umplem pe trei sferturi si dam apoi tava la cuptor, pana se rumenesc briosele si trec testul cu scobitoarea. Eu le-am copt, folosind functia de coacere cu ventilatie.


Intre timp, preparam glazura: zaharul pudra se amesteca cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie.


Cand briosele sunt coapte, se scot pe un gratar, se lasa la racit, apoi se glazureaza cu un strat de glazura alba.


Restul de glazura se coloreaza cu verde si mai ungem un strat de glazura verde peste stratul alb.


Imediat decoram briosele cu fluturasi si bombonele pentru ca glazura se intareste relativ repede.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu lamaie si mac glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Gherca Daniela 1

20.03.2017, 17:36

Bune!

Rocsi 1

20.03.2017, 20:10

Ce pufosenii aromateeee!

dantes 1

22.03.2017, 16:30

Frumoase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata" cu mere