Pandispan cu visine si iaurt

de RuxyRux in Prajituri, 3 Iul 2013 | 45833 vizualizari

 

Nu-i asa ca atunci cand prajitura e minunata merita laudata? Va recomand acest deliciu cu visine...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 200 gr visine
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 10 linuri ulei
  • 10 linguri iaurt
  • 1 praf de copt ( cu sofran)
  • 3 pliculete vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine si iaurt:

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, timp de 10 minute pana isi tripleaza volumul.

Se adauga pe rand uleiul, mixam bine dupa el, apoi iaurtul, lingura cu lingura, apoi faina si praful de copt.

Pregatim tava , o tapetam cu foaie de copt, turnam compozitia si punem visinele spalate, curatate de samburi si bine scurse.

Coacem prajitura la 180 de grade sau pana e bine rumenita faceti testul cu scobitoarea neaparat.

La mine a stat o ora, tava fiind mai inalta s-a copt mai greut un pic....daca alegeti tava de cuptor, fiind mai intinsa e posibil sa se reduca timpul de coacere.

Lasati la racit ( asta daca va tin franele :))))si intoarceti prajitura pe o tava si apoi taiati-o si pudrati-o.

Trebuie sa recunosc ca reusesc cu mare greutate sa o las sa se raceasca complet :)))))...stiti voi, gustul, aroma de visine...nu ma lasa :D...hmmmm si-acum cand va povestesc imi ploua in gura si abia ce am servit o bucata...asa ca merg sa mai iau una :)))) adoooor visinele in prajitura :)

TIPS-URI

1

Desigur putei injumatati cantitatile si in cazul acesta preparati o prajitura mai mica...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

RuxyRux 1

04.07.2013, 21:51

Lau, multumesc!

RuxyRux 1

04.07.2013, 21:51

Multumesc Iri!

alinacarla 1

23.02.2014, 13:16

se poate folosi smantana in loc de iaurt?asta am in frigider

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine