Negresa

de RuxyRux in Prajituri, 24 Sep 2011 | 10166 vizualizari

 

Am ales sa incerc reteta Cristinnei de negresa cu migdale, eu am facut aceasta prajitura simpla...e atat de ciocolatoasa...atat de fina , de gustoasa...incat o recomand cu incredere...multumesc draga mea e minunat de buna....

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt;
  • 350 gr ciocolata amaruie spune reteta Cristinnei ( aici eu am modificat putin si am pus 200 gr ciocolata cu lapte, si 2 linguri de cacao neagra, plus pentru glazura 1 ciocolata cu lapte si una neagra)
  • 300 gr zahar ;
  • 4 oua
  • 140 gr faina;
  • 1/4 pliculet de praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Mod de preparare prajitura negresa:

Pe foc mic am topit intr-un ibric untul si in el ciocolata. La mixer am amestecat ouale si zaharul,  apoi am adaugat ciocolata topita cu untul , vanilia, faina si praful de copt.

Am mai mixat o vreme pana s-a incalzit cuptorul la 200 grade( in jur de 12 min).

Am pus toata compozitia intr-o tava de Jena tapetata cu hartie de copt si am copt pentru 10 min la 200 grade si apoi pentru inca 10 de minute la 170 si inca 10 min la 180.( Cristinne a lasat la 170 grade numai zece minute, eu am vrut prajitura mai legata).

Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca, turnam deasupra glazura facuta din untul topit si ciocolata topita apoi o taiem si o servim dupa dorinta. Eu am facut pudra la blender cateva migdale si le-am servit deasupra prajiturii .

Cristinne, multumesc inca o data!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

babi5 1

24.09.2013, 21:48

Buna tare negresa ta

AdaAndreea 1

09.05.2018, 15:18

pfff, in timp ce o fac am observat, la glazura ai pus o ciocolata cu lapte si una neagra, dar la comentarii ai pus si unt, care unt? cele 200 de grame sunt ptr compozitie nu ptr glazura nu?

RuxyRux 1

10.05.2018, 00:17

Imi pare rau ca nu a fost reteta clara, e destul de veche si preluata de la altcineva, eu pun la glazura in jur de 50 gr unt, apoi cand este topit, adaug ciocolata si o topesc, sper ca te-ai descurcat!🌹

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ruladă cu ciocolată, arahide şi stafide